• 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
velsi - Почетен майстор
Питай моля те. Той драйвера, който имам и без това управлява биполярен мотор. Така, че и униполярен да е пак трябва да го свържа като биполярен. Питай, че ударих на камък. Ти кога смяташ да поръчваш от Англия, че почнах да се замислям. Тия от 20евро дали ще вършат работа. Аз големите харесах. Излизат 81 евро трите.
shulio - специалист
Мисля в края на месеца да поръчвам.Ако искаш да комбинираме ако си хареса нещо някой за да си разделим доставката,че е 80лв
svetliopi44 - Чирак...
Колеги ако задържите до края на месеца ще участвам и аз в поръчката... :?
velsi - Почетен майстор
Iliev Labs написа:
Ше взема да изкъртя някой принтер. Каквото извадя ти го подарявам, само еконта ще си платиш. Утре вечер мога да го направя, в други ден изпращам.
Много ще съм ти задължен, само дето принтера трябва да е голям, матричен, а те май трудно се намират вече.
svetliopi44 - Чирак...
Велси би ли казал какви са параметрите на другите два мотора ... как се държът според теб???/ Питам понеже и на мен ми обещаха да ми издирят стари принтери ... да знам дали стават или да поръчваме с колегата shulio
velsi - Почетен майстор
Другите два са български, пловдивски. Според мене на 30В работят добре. Имат мощност, а и постигат прилична скорост. Смятам, че ще вършат работа. Все още не съм ги товарил с никаква реална работа, понеже не съм готов. Дано не ме издънят, но мисля, че ще вършат работа. Ако намеря още един такъв ще е перфектно, ама от къде? :wallbash:
Здравейте,

аз съм нов потребител, но от доста време надничам в този форум.
Заинтригувахте ме поради простата причина, че от доста време мисля да си правя такава CNC машина.
(работил съм CNC машини за метало обработка)

Имам опит в направата на механиката - не е толкова трудно
(е ако ще се слага съчменно винтова двойка това е друг въпрос - поради цената).
По въпроса за електорониката и моторите ми е малко "тъмна Индия"

Въпроса ми е:
Неможе ли да се закупи цялата елекроника примерно от тук http://www.sirius-pcb.com/?mod=catalog&show=10
и просто да се монтира на механиката?
Но вече изниква друг въпрос какво като цяло ми е нужно:
1. стъпров мотор,
2. CNC-контролер и драйвер,
3. един не толкова добър комп с LPT изход,
4. трансформатор ? .... друго ?!?

Моля ако на някой му се занимава да даде някакъв вариянт за това какво е нужно та тази пуста машина да тръгне. :)
Машината която съм замислил да направя ще е с малка работна маса (поне по едната координата).

Що се отнася по въпроса за прословутите винтове една идея и от мен:
Тъй като се изисква да са поне със трапецовидна резба (естественно ако не ги заменяш със съчменно винтови)
можете да намерите такива винтове с гайки от някой крик било то и стар, аз си намерих такъв.
С диаметър на винта ф12 - перфектен за мойта работа. Луфта е минимален.
Последна промяна от IvoPan на съб мар 14, 2009 10:17 pm, променено общо 1 път.
shulio - специалист
Значи трябва ти компютър и той да не е чак толкова стар.Моя 1.8Гхц се товари на 100% когато подава импулси.Може и само при мен да е незнам.

Програма която да подава импулсите към моторите.

Програма с която ще моделираш това което ще правиш

Интерфейсна платка която да изолира принтерния порт с оптрони или нещо друго.Удобно е на нея да има пинове за свързване на лимит копчетата и хоум копчетата.

Драйверни платки.Обикновенно за всеки мотор трябва по една ако нямаш 3 или 4 в едно.

Захранване аз ползвам 2 по 40В трансформатори на 2 ампера 2 такива броя.Така за всеки мотор си има вторична намотка.Добре е да сложиш и регулатор по напрежение и ток при възможност

Механиката вече я знаеш и я можеш.

Незнам за тези винтове,но да имаш луфт макар и минимален не е много добре.Щом се усеща това ще се натрупа с движението и ще стане голема грешка
gorgidanchev - специалист
Какви са тия принтери.Аз какви големи разбих а какви моторчета искарах.Ще продължавам да търся.Няма отказване.
klomo - специалист
http://cnc-router.abvbg.net/
Интеруваме колко излиза реално машината с Работна площ X=1000mm; Y=600mm; Z=110mm ЕВРОЦЕНА 3343 ЕВРО,ако човек сия сглоби сам?
Тука има хора дето си изкарват парите с това,могат и на ЛС да ме офертират направо,да не се занимавам. :-D
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 547

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: