• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
сакъзче - специалист
Здравейте на всички майстори!
Искам вашето компетентно мнение преди да извикам майстор.
Въпроса ми е следния: Около касите на вратите пада мазилката<варова> , направо падат парченца и се появяват дупки, пробвах да сложа гипс , но и той падна, явно от затварянето и отварянето на вратите се получава. Предстои ми шпакловане на стаите, защото те сега са на варова мазилка и незнам как да се справя с възникналия проблем. Бих искала да ми кажете кои са най добрите шпакловъчни смеси, според вашата практика. Благодаря Ви за вниманието.
panalov - специалист
Ако постнеш снимка ще ни е по лесно .
Иначе пълниш дупките с полиуретанова пяна като внимаваш да не раздуеш касата.
сакъзче - специалист
panalov написа:
Ако постнеш снимка ще ни е по лесно .
Иначе пълниш дупките с полиуретанова пяна като внимаваш да не раздуеш касата.
За съжаление не мога да пусна снимка, много се извинявам.
Върху полиуретанова пяна може ли да се шпаклова?
panalov - специалист
Зависи колко е голям участъка .За по сигурно можеш да сложиш ивица от мрежа за топлоизолация ,ако е голямо петното .За това искам снимки.
Пяната я изразваш по навътре да не стърчи.
Matchless - специалист
Ако са много дълбоки дупките с теракол и микрофибърна мрежа.Ако са по плитки само мрежа и гипс.А за варта-най-малкото я надираш с телена четка.Ако има наистина дупки като хралупи както каза колегата-с пяна пълниш.
сакъзче - специалист
Matchless написа:
Ако са много дълбоки дупките с теракол и микрофибърна мрежа.Ако са по плитки само мрежа и гипс.А за варта-най-малкото я надираш с телена четка.Ако има наистина дупки като хралупи както каза колегата-с пяна пълниш.
Много, много, много благодаря за съветите,
значи дупките около касата са от 2 до 8 см на учатъци, точно както казвате вие на хралупи.
Та върху пяната да се сложи , теракол и микрофибърна мрежа, и след това да се шпаклова, така ли?
Случайно намерих снимка в интернет, но това което искам да попитам.

Прикачен файл

primer.jpg
primer.jpg (44.95 KиБ) Видяна 3145 пъти
Matchless - специалист
Да.Обаче има една тънкост...Дори и да не раздуе прекалено много пяната пак я резни леко за да хване по добре.Пяната прави една коричка защото прави контакт с влагата в въздуха и става като гланц.Най-малкото махни коричката да направи хубава свръзка.
сакъзче - специалист
Matchless написа:
Да.Обаче има една тънкост...Дори и да не раздуе прекалено много пяната пак я резни леко за да хване по добре.Пяната прави една коричка защото прави контакт с влагата в въздуха и става като гланц.Най-малкото махни коричката да направи хубава свръзка.
Благодаря ВИ, много,
а искам да попитам на колко см от касата трябва да стигне мрежата?
Коя е най добрата смес за шпакловане?
сакъзче - специалист
Matchless написа:
Много, Ви благодаря,
бих искала да ВИ попитам на колко см, трябва да стигне мрежата от касата , и трябва ли да се слага допълнително вътрешен ъгъл, за да стане по здраво? коя шпакловъчна смес бихте ми препоръчали ? Благодаря Ви за вниманието.
Matchless - специалист
Ами то най-вече от касата зависи къде, как захапва стената..възможно най-плътно до нея да е.Колкото до смесите...всеки майстор си е харесал някоя и си работи с нея...или с каквато му дадът като няма избор,аз такива пълнежи правя с лепило флекс.
  • 1
  • 2

Тема "Падаща мазилка около врати." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: