• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Matchless - специалист
Може...ако има някоя командировка на бил гейтс килера да разцъкам :lol: Да ти кажа то не е дошла криза в България....просто се задълбочи досегашната :lol:
Pooh - майстор
Язе пък викам - свалиш ли един път цените - оди търси платежоспособни пациенти ... С други думи - който държи качество - държи и цена. Некадърниците кризата сама ще ги върне по родните места и всякакви там дупки от които са изпълзяли ;)
Matchless - специалист
Много правилно,обаче тук в варна заради големите обекти по курортите идват от всички околности да търсят работа,села и градчета ...Почват картон,след един месец са майстори,след два и бригада си имат...И много подбиват цените,а сега с таз безработица и както са на квартира още повече...И не са един или двама...Хората се лъжат и се хвърлят на евтиното.Аз тука съм писал някои неща и сега като ги чета тъпо ми става щото виждам ,че не съм бил прав,ама ми е изнервено и на мене и си изпуснах нервите. :sad:
Takezo Sensey - модератор
Pooh всичко това е хубаво ... съгласен на 100 % но я се огледай с'я нЕма бач...
Pooh - майстор
takezo, точно като се огледам се хващам за главата ... къде е тая криза бе - народа си бачка като за световно. Лично при мен се усеща вече, защото от известно време се бях засилил към жилищното строителство, но ремонтите не забелязвам да са намалели. А картона си е за ремонтни дейности - няма какво да се лъжем. Големите обекти-мастодонти по курортите остават вече в миналото, а основно там се раждаха майстори-еднодневки. Затова и твърдя (и се надявам да съм прав), че този тип майстори в най-скоро време ще палне джапанките от където са изпълзяли и естественият подбор ще остави на пазара само кадърни специалисти.
По отношение на работата като такава ... абе малко ми е тъпо, че едва ли не съм пак на борсата, но не се и притеснявам особенно. Идва пролет - народа се е намръзнал зимъска, отелил му се е вола от сметки и сега е момента да се почват изолации и всякакви други ремонтни работи. :wink:
Пък и да не е само картон ... ще сколасаме си мисля ... щом голямата криза 95-97 одържахме фронта и сега ще устискаме :cool:
Matchless - специалист
пролет пукна -ние не:)
deyanyovkov - специалист
И като говорим за криза и ГК ( явно са свъзани нещата:), започвам да си завършвам етажа на къщата. Внимателно следя форума, и за сефте пиша - та появиха се доста "майстори" с голямо желание да започнат да работят. Става въпрос за 170 кв. стени и 75 кв. таван. И като говорим за оферти за труд, получх от 6 до 25 лв. на квадрат!?!? И да отбележа - всички ми изглеждат еднакви.... Та докъде са стигнали цените в София off topic:)?
Pooh - майстор
Абе последната страхотия която чух беше за 15лв./м.кв. с включен материал ... Нямам коментар за такъв тип оферти - то бива глад, ама ако не ти е краден материала цената ти отива под боядисването ... я да видим кое е за предпочитене?
Takezo Sensey - модератор
Лъжа е Pooh.
ТрЕ'е да си луд да работиш за тези пари, ако това са пари изобщо на реална оферта и дали може да се каже, че ще остане нещо за труд!?
Няма такава цена ... или поне се надявам да няма . :?
Pooh - майстор
Абе и аз мисля, че е лъжа, ама знам ли ... може и 4,50 да им стига на хората. Ама аз си направих другата сметка - трябва ПОНЕ по 20 м2 картон да слага 1 човек на ден, та да му се върже нещо по-прилично като заработка ...
takezo, като цяло очаквах нещо подобно на пазара от всички останали без работа, новоизлюпени "майстори", но не толкова скоро и не чак така ...

П.П. Обещавам да проуча въпроса и да ви държа в течение, защото ми е доста любопитно и на мен самия.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Сладки приказки и раздумки за неща свързани с ГК." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: