• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 36
Ел. инструментите. Консумативи.
Carpentercho - напреднал
Моят лазер много добре си върши работата нямам забелжки но наистина трябва и ръчица защото ако си мислиш че няма да ти се наложи да `чертаеш` не се лъжи.Изборът ти ми харесва (не че съм голям спец),но според мен няма да е от кой знае какво ако дадеш с 10 лв. повече-моето е 150 пари ако си заинтригуван от него :wink:
housedoktor - майстор
Тези лазери са ментета :lol: Аз май не се сещам профи инструмент с лазер....Виж осветлението на ряза си е полезно винаги.и забравете зелената серия на Бош,поровете се по форума за мнения по въпроса
bobykafe - специалист
Прекрасна тема и нека професионалистите дадат отговор на моя въпрос: Защо като режа със зеге ПДЧ примерно и горният срез е идеално прав, но отдолу се отклонява встрани? Аматьор съм в тази област и хич не ме е срам да си призная :lol:
velsi - Почетен майстор
Защото триончето се огъва. Колкото по-дебел материал режеш, толкова повече се проявява този ефект.
griffin - майстор
Също така оказва влияние колко е дълго ножчето, колкото по дълго е повече се огъва, както и колко натискаш напред самото зеге, като се натиска повече напред и долния сряз мърда :-). Поне от личен опит вече гледам да използвам максимално къси ножчета за материала който режа и по малко да натискам напред :-)
bobykafe - специалист
Полезно, благодаря за отговорите... аз доста време се чудих и реших, че е от неправилно водене на триона /не успоредно на среза/.
EDI - майстор
Донякъде зависи и от машината - воденето на ножа по ролката.
Carpentercho - напреднал
housedoktor написа:
Тези лазери са ментета :lol: Аз май не се сещам профи инструмент с лазер....Виж осветлението на ряза си е полезно винаги.и забравете зелената серия на Бош,поровете се по форума за мнения по въпроса
- ами какво спарки ли препоръ4ваш(зелената серия бош е добра за хоби използване,пък и аз си имам мнение :P)
housedoktor - майстор
Отдавна от зеления Бош само името е останало.Не бих си купил ,защото е на цена на профи инструмент с качество близко до китайските евтинджоси.А иначе едното от зегетата ми е Бош (син обаче) както и 3 от винтовертите ми .Вече говорим за сериозни машини и разликата не е само в цвета И пак да благодаря на колегите за отговорите им на твмата която пуснах- избора ми бе повлиян от тях
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=
Carpentercho - напреднал
housedoktor написа:
Отдавна от зеления Бош само името е останало.Не бих си купил ,защото е на цена на профи инструмент с качество близко до китайските евтинджоси.А иначе едното от зегетата ми е Бош (син обаче) както и 3 от винтовертите ми .Вече говорим за сериозни машини и разликата не е само в цвета И пак да благодаря на колегите за отговорите им на твмата която пуснах- избора ми бе повлиян от тях
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=

:lol: Обаче аз не съм про и няма да са ми от полза профи инструменти, за новобранци като мен са подходящи по обикновени джаджи и никой не е споменал че има нещо професионално в `китайската ефтонджия` зелен бош , а що се отнася до лазера той може би служи за трениране на прав сряз .Може би мнението ми е некомпетентно ,за което съжалявам но това е моята гледна точка и никой няма да я промени!!! :razz:
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 36

Тема "Работа с прободен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: