От мобилни телефони до цифрови камери
lz1wvm - специалист
Този кабел от кинескопа трябва да отива в ТХО-то там е фокусировката и високото напрежение за кинескопа.Не е от тези тримери.Може да има изсъхнали кондензатори или други тримери за регулировка.Но това мисля че е по сериозна повреда.Ако някой е по наясно с Goldstar от форума може да ти помогне но сигурно ще трябва схема или поне модел на телевизора.И някой който се занимава с това да ти даде съвет.
kolaborator - специалист
Модела е:Goldstar CF-20D10B .Ако някоѝ има схемата ще съм му много благодарен!
stefan_gb - специалист
Напиши и кое е шасито :)
kolaborator - специалист
stefan_gb написа:
Напиши и кое е шасито :)

mc41b!
stefan_gb - специалист
изтегли схемата от тук http://eserviceinfo.com/downloadsm/3782/LG_mc-41b.html после мери и пиши :)
kolaborator - специалист
stefan_gb написа:
изтегли схемата от тук http://eserviceinfo.com/downloadsm/3782/LG_mc-41b.html после мери и пиши :)

Незнам,не намерих решение на проблема уж всичко е наред!
stefan_gb - специалист
Я направи една снимка на тези прословути черти и кажи кои кондензатори си сменил ..........
kolaborator - специалист
stefan_gb написа:
Я направи една снимка на тези прословути черти и кажи кои кондензатори си сменил ..........

Смених всички 'С' (електролитни),и без това тв-то е над 15 годишно,че не ми се занимава после пак с него .Снимки сигурно утре! :|
kolaborator - специалист
Ето и въпросните линии на екрана!

Прикачен файл

Photo-0163.jpg
Photo-0163.jpg (29.06 KиБ) Видяна 6357 пъти
Тая тема хич не е за тук :) ама и аз да си попитам имам едно сони 29" тринитрон в спалнята и макар да си го харесвам вече не го ползвам защото при включване премигва полковин час докато загрее и после се оправя. Премигва през 1 сек. - 1 сек свети картина, 1 - не. Проблема фатален ли е че познарти ми викат че кинескопа е заминал. Има ли смисъл да му сменям кондензатори като колегата отгоре, като ги гледах последния път нямаше надути. Има ли смисъл да го давам на майстор и да ми вземе поне 50лв като той телевизора май не струва толкова?

Тема "Проблем с картината на телевизор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: