Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
emil_v r - майстор
Знам ги тия двигатели , мисля по дале4ни спомени ,

те са за 36в .

питай другите , но това може да е проблем при дълъг тънък кабел , да има голям пад на напрежението и да ...
lyki - специалист
Като я пуснеш в експлоатация сама ще си покаже кои са и слабите места. Добре замислено,но не схванах ролята на допълнителния фланец :? . мотора е фланшов, пробий отвори на планката и го монтирай на нея не отежнявай излишно конструкцията.
bobykafe - специалист
На 1100 вата двигател ниското напрежение е по- скоро проблем при теб- тогава имаш почти 9 ампера на фаза- това означава, че ти трябва поне 3х2 и дори 3х2,5 мм2 кабел... ако е 10- 20 метра, проблема става тежък :)
emil_v r - майстор
Това имах в предвид , освен ако трафа му е импулсен (лек) и го качи на количката .
Бе не е добър тоя двиг. по- добре да потърси друг който ще е и монофазен , прекалено мн. компромиси още в началото .
Тъй като позиции 1 и 2 са заварени една към друга а поз. 1 е здраво захваната (или поне се нядявам :? ) към вала на мотора чрез двата болта, които опират в дъното на щпонковия канал,за цилиндричната сгобка мисля да използвам и лепило Loctite 641, евентуалното изваждане на мотора би било доста затруднено поради това че поз. 2 няма да може да мине през отвора на долната плоча.Та заради това съм вкарал този допълнителен фланец и съм увеличил отвора на основната плоча.
Допълнителния фланец би бил полезен ако се наложи смяна на мотора с друг(но за сега това е трудно осъществимоо тъй като друг мотор нема )

Прикачен файл

косачка 3d 3.jpg
косачка 3d 3.jpg (40.06 KиБ) Видяна 14216 пъти
Колеги ето Дзверо с новото му окачване.
Височините които се постигат с него са:
1- 36.5мм
2- 56мм
3- 74мм
4- 90мм
Направих също и някой корекции с цел олекотяване
-Основната плова от 5мм става 4мм
-Фланеца от 7 става 6мм
Общото тегло на всичко според компа е около 27кила(не е малко).
Тъй като ключа за пускане и спиране е на самия мотор, какъв ключ да използвам (който ще бъде монтиран някуде по дръжката)
Признавам си токовета не са ми силата :-D
Остава само проблема с кабела.
P.S. Що не взема да опъна медна тел високо над тревата и да пусна ток по нея. И тогаваа ще стане първата косачка тролей! :lol: :lol: .

Прикачен файл

косачка 3d 4.jpg
косачка 3d 4.jpg (27.09 KиБ) Видяна 12029 пъти

Прикачен файл

косачка 3d 5.jpg
косачка 3d 5.jpg (21.45 KиБ) Видяна 12029 пъти
daniel_lz - помощник
колега как се нарича това което държи ножа номер 2 където си отбелязал,със зелен цвят?
cenko6 - специалист
Много труд за нищо.При положение че тези косачки са по стотина лева, не си струва да се занимава човек с правенето им.
Интересни са ми графиките, които си приложил. Как стават.
SHADOWAWS - специалист
cenko6 написа:
Много труд за нищо.При положение че тези косачки са по стотина лева, не си струва да се занимава човек с правенето им.
Интересни са ми графиките, които си приложил. Как стават.
Да но щом имаш материали и сърбеж в ръцете. що пък да не си направиш, А? :supz:
След 10 години косене с такава машина/20-30 кг/ се родих като си купих една Хускварна за 165 лв/китайска естествено/. Върти се с една ръка.
Все пак ако ще правиш машината затвори я отзад за да не ти хвърля тревата по краката и отвори отстрани от там да излиза окосената трева.

Тема "Самоделна косачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: