• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
2v6 - майстор
Antonii написа:
Извинявам се за намесата, но тъй като сам малко тъп и много много неотбирам от отоплителни системи.
Та въпроса ми е за чий му е тоя трипътен вентил като има втора помпа. Нещо тия две неща са малко несъвместими, поне така ми се струва на мен човека хабер си нямащ от отоплителни системи. :-D
Трипътния вентил е термостатичен. На входа "C" влиза студената вода от подовото - 25, 30 градуса, колкото дойде. На входа "H" идва топлата вода от камината - 40-90 градуса. На изхода към подовото отива вода с постоянна температура - настройва се между 30-50 градуса.
Antonii - майстор
LazarGanev написа:
...Antonii, има ли провокация във въпроса ти :? ?
Ти как мислиш :wink:
LazarGanev - "Велик майстор"
Antonii написа:
LazarGanev написа:
...Antonii, има ли провокация във въпроса ти :? ?
Ти как мислиш :wink:
А доволен ли си от отговорите? :)
Antonii - майстор
LazarGanev написа:
Ще ви кажа, че ако дойдете у нас и ми свържете така трипътния вентил и помпата към подовото ще ви изгоня с голямата гега. :)
В случая вече има една помпа, тая втората е излишна. Защо ли?
Като помислите кво прави трипътният вентил и след това помпата ще си отговорите. :wink:
2v6 - майстор
Antonii написа:
LazarGanev написа:
Ще ви кажа, че ако дойдете у нас и ми свържете така трипътния вентил и помпата към подовото ще ви изгоня с голямата гега. :)
В случая вече има една помпа, тая втората е излишна. Защо ли?
Като помислите кво прави трипътният вентил и след това помпата ще си отговорите. :wink:
Имаш ли подово? Трипътен термостатичен смесителен вентил имаш ли?
Какво ще движи водата през подовото, когато трипътния вентил затвори входа "H" :?:

Изображение
Antonii, пак почна да ги ръсиш. Подовото още не е много на мода в Бг, а и знам, че си се занимал основно с котли на кюмюр, а те трудно се съвместяват с водно подово отопление, та няма лошо да не знае човек нещо, не може с всичко да се е занимавал, ама това да те вдъхновява да ръсиш глупости и обиди - това не го разбирам! Как според тебе ще се справи една помпа, като има нискотемпературни и високотемпературни участъци в инсталацията? Можеш ли да ни покажеш една схема, в която да присъстват примерно два радиатора, един бойлер със серпентина и два контура подово? Много ще ми е драго да науча нещо ново от тебе!
Antonii - майстор
Значи вижте неща да споря с никого, ако съм обидил някого извинявам се. А това, че съм от Перник незначи че се занимавам с въглища(че това си е българската дума).
Отностно циркулацията през подовото, като затвори входа "Н" за кво е нужно водата да се върти през подово?!
В случая просто търсех един отговор на въпроса, за какво се слагат помпи и трипътни вентили в отоплителните системи?!
А това за тия температури на топлоносителя през подовото дето си ги измисляте просто незнам откъде ги вземате.
Вижте много лесно мога да ви обясня какво имам впредвид, но за това хора като мен вземат пари. :)
Просто това нещо като оптимизация на дадена инсталация много малко хора знаят какво е.
Айде останете си със здраве. :)
Чаро - Акълия
Antonii написа:
Отностно циркулацията през подовото, като затвори входа "Н" за кво е нужно водата да се върти през подово?!
Е като спре циркулацията през подовото, духалка ли да си включа, или на студено да стоя? :?

Ма, верно. Напиши нещо по същество.

Температурата на пода не трябва да надвишава 28гр! Това, както написа Лазар, е от медицински съображения.
При добро изпълнение на инсталацията, под с Т 28гр, се постига с температура на водата 40-45гр. Системата с повърхностното отопление толкова е развита, че освен в пода, се слагат ферми/серпентини и в стените и тавана! Там вече целогодишно се пуска вода 22-28гр и се постига постоянна стайна температура. Без значение от външната!

Ма ми е интересно и на мен, как се "оптимизира" инсталация като споменатата?
За какво взимаш пари, си е твоя работа. :wink:
Остави нас, ми явно смяташ и водата за глупава, ма глупава вода нема, се е умна :) ! Ма нема спорим сега я!
Вижте много лесно мога да ви обясня какво имам впредвид, но за това хора като мен вземат пари. Smile
Ти вземи, та ни обясни какво имаш впредвид, пък ний щи пуснем по един SMS, ко ш' каиш?
filmatoplo - майстор
Защо спорите , точно така се регулира подово с компоненти на Данфос и Овентроп .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "За да помогна на приятел !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: