• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
trolazol - специалист
Всички градински центрове са пощурели...
обадих се на три места да попитам за наличност ицена и - цените са шампионски - на гол корен между 1.50 - 1.70 лв за бройка...
като даже на едно място "опаковките" били с по 20 или повече корена
Само http://hrasti.com/ бяха коректи и казаха че количествата са им изчерпани и вече времето за засаждане е малко пресрочено и евентуално вкореняване няма да се случи. Цената там е 0.60 ст. и тя очаква тазигодишната цена да не се промени с повече от 10-20 стотинки !
evdoki - специалист
от седем-осем години имаме храстите. веднага отивам за снимки, но в момента както казах е гол храста, няма листа по него
evdoki - специалист
ето снимки на зелената ни ограда. много е красиво като се разлисти. жена ми започна да го отглежда в началото сама и тя каза, че първото подрязване се прави като го насадиш веднага/освен ако вече не е направено от разсадника или където е купен/, за да може да предизвика повече разклонения. но тези разклонения идват от оставените пъпки отдолу, така че всичко е индивидуално.
evdoki - специалист
ето и снимката :-D

Прикачен файл

Lina 258.jpg
това е снимката на плета
Lina 258.jpg (89.28 KиБ) Видяна 11600 пъти
evdoki - специалист
ако искаш красив плет, задължително пролет се тори с тройнокомбинирания като да не прекаляваш и да не го изгориш. и задължително поливане, защото това влияе на листната маса. ще се опитам да намеря снимки когато е озеленен
trolazol - специалист
доста плътен ! бравос !
ето това мисля да постигна...
но смятам да си вкореня сам резници от лигуструм, не е реално да дам 1.5 - 1.6 лб. за корен.
evdoki - специалист
много лесно става но есента, защото използваш влагата. жена ми каза, че става по следния начин- отдолу се подрязва под ъгъл от 45 градуса точно под пътка, отгоре оставяш шест реда пъпки. това нещо се слага в земята до 3-4 пъпка, тоест видими остават 2-3 пъпки. напролет просто подрязваш върха леко и той тръгва. ела в Костенец, материал колкото искаш като го подрязвам.успех на всички.
trolazol - специалист
Намерих идеалното храстче за жив плет - Пираканта - http://gradinata.bg/index.php?plant=408 Шефа ми го има като жив плет откъм улицата и каза че няма член от семейството който да не се е надрал вече в този храст, много непретенциозен и с здрави бодли - истинска драка - пръв приятел на всяко сополиво крадливо цигане !
Мисля си да го комбинирам с птичето грозде и ще видим ефекта.
Tosheva - помощник
Прочетох всичко за живия(зелен)плет и искам да попитам за чемшира -можелли да се премести кога и как.Можели чемшир висок 1,50м. да бъде преместен.
evdoki - специалист
много е рисковано защото са дълбоки корените, ако засегнеш централния чимшира умира. аз гледам да ги местя докато са малки.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13

Тема "Вечно зелен жив плет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: