Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Matchless - специалист
Без оглед ще е чист късмет да се определи със сигурност.Това го пиша защото имам доста добра представа как се строи по курортите.Мога да дам подобни примери ,но просто не искам да отчайвам човека.И все пак...Колоната с гипскартон не съветвам някой да включва нещо в контакта.
doktor4e_to - напреднал
Нямаме съседи, сградате е една. На 4-я етаж са апартаменти с големи тераси. А относно парапетите > под капачките им бяха дупки и водата се отичаше през тях. Собственоръчно съм ги запълвал със силикон и се молих че това ще да е било проблема, но УВИ. А колоната, която е омокрена > да с гипсокартон е облечена и ел-а е изключен от главното табло. На терасите няма как да се образува езерце, понеже има подови сифони през 3 метра. Определно наклона е направен така че водата да се събира непосредствено в близост до сифона, но не и да се втича в него. За друго немога да се сетя.

p.s. до колкото знам, подовите сифони са ги правили с PVC 110 и за да вдигнат достатъчно нивото са излизвали огромно количество теракол /лепило/ и реално под плочките има половин метръ замазка. А под нея се намира хидрото и под него ако не се лъжа се спомена и за фибран. И ако вземе да се кърти > ще има да се изхвърля боклук със самосвалите.

Аз се чудих за друг вариант: да се покрият терасите с козирки и така да се избегне директния контакт с водата. А терасите ще се почистват с метла, стирка и т.н., но не и течаща вода. Незнам колеги > стоя гледам и се чудя.
Matchless - специалист
Запуши сифоните хубаво и направи някъде дупка да се отича водата навън.Уплътни и вратите към терасите и огледай за наддигнати плочки и разронена фуга,ако има ги уплътни.Вземаш един маркуч и поливаш,ако няма тез вече ще знаеш проблема къде е.Ако е там ще направиш един канал и ще изведеш сифона навън с улуци и така...А човека с ВиК-ато незнам как е оглеждал,но небързай да го отхвърляш като вариант.
ribnikolaevi - майстор
Убеден съм, че проблемът ще се реши и искам да те помоля нещо - след като се открие и поправи причината за всичко това - напиши тук за какво става въпрос. По този начин може да помогнеш на доста хора които имат или биха имали проблем като твоя.
atanasov2004 - специалист
Ако теча е само да мокри колоната направете както ви съветват,добре
да се запуши сифона и САМО една кофа вода бавно до сифона.,би
трябвало сифона да е в най ниска точка-провери има ли наклон от
всички посоки с нивелир. Ако не протече сипи още една кофа-малко по малко и ще разбереш огкъде почва да просълзява и прокапва.Успех!!!
doktor4e_to - напреднал
Ще направя пробата със запущения сифон. Те са около 5 броя и ще взема маркуча и гледай какво става. Почти съм сигурен, че няма да мога да сваря да сменям кофите на 3-я етаж! Другата седмица ще го направя и ще пиша за резултата. Пожелайте ми успех!!!

Много Ви благодаря за съдействието и помощта!
Matchless - специалист
Аз сега се усетих..:) ,ако тръбите минават по колоната трябва да вкараш маркуча в сифона и само в него да пуснеш вода,ако протече някъде значи някоя тръба е пукната или дупчена.
doktor4e_to - напреднал
Незнам сега, дали ще мога прикача още снимки /ще пробвам/. Теста се състоя в това, че наводних терасите и нивото на водата бе почти до ръба на бонда. Така престоя около час и нещо. На 3-я етаж не прокапа и една капка. След това започнах подред на номерата да отварям сифоните. Един по един ги изпуснах и през тях мина огромно количество вода. На 3-я етаж, пак нямаше нищо. Най-накрая с маркуча взех да обливам бонда и самата окачена дограма, така че все едно измих сградата отвън. Е та чак тогава започна да прокапва. И всичко това ме навежда на мъсълта, че проблема идва от самия еталбонд.

А омокрянето на колоната всъщност се оказва /най-вероятно, понеже тя е в близост до големия теч/, че е предизвикано от стичане на водата по лайсните на гипсокартона на тавана. Когато вали и тече на 3-я етаж и бръкна в лайсните > то те са пълни с вода и тя все някак си намира път и отива на някъде и това някъде май е в колоната.

Прикачен файл

DSC00592.JPG
наводнен1
DSC00592.JPG (152.93 KиБ) Видяна 3706 пъти

Прикачен файл

DSC00607.JPG
наводнен3
DSC00607.JPG (144.45 KиБ) Видяна 3706 пъти

Прикачен файл

DSC00609.JPG
теч
DSC00609.JPG (23.78 KиБ) Видяна 3706 пъти

Прикачен файл

DSC00610.JPG
фасада
DSC00610.JPG (39.08 KиБ) Видяна 3706 пъти

Прикачен файл

DSC00591.JPG
наводнен2
DSC00591.JPG (143.45 KиБ) Видяна 3709 пъти
dedobot - помощник
Това водата е гадно нещо понякога-завира са през най -невероятни места,два месеца пълзях с силикон в ръка върху крайно некадърно остъклената ми тераса, докато постигна сухо отдолу.
Дано си решил проблема ,успех!
Здравейте ,имам същия проблем с теч в сграда с окачена фасада !!!Помощ ,ако някой има решение да помага!

Тема "Голям проблем в сградата...тече ли тече!!! Помогнете...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: