Все пак бойлерът е комбиниран, което предполага някакви компромиси,  а не само серпентинен. Има други марки, които са само със серпентина и за нея е предназначено цялото пространство. Все пак от снимката се вижда, че тя не заема само горната част, горните 2/3 от бойлера. По-лош е вариантът с две серпентини - аз ги вързвам двете последователно - иначе просто няма смисъл според мен да се връзва само горната към котела.

2v6 написа:Ето това е логичен отговор . Благодаря.
Ако серпентината е ниско няма да има достатъчно място за монтажа/демонтажа на фланеца с нагревателя. Възможно е при определен наклон на нагревателя, което серпентината няма да позволи.

Не знам как ще обезвъздушиш такава серпентина с вход изход на фланеца...
  Не знам как ще обезвъздушиш такава серпентина с вход изход на фланеца...   А бих запитал спецовете може ли да се ползва  една серпентина за слънчев с термосифон и камина отворена система и антифриз с ел. клапан и диференциален термостат че не искам да се качвам до тавана
 А бих запитал спецовете може ли да се ползва  една серпентина за слънчев с термосифон и камина отворена система и антифриз с ел. клапан и диференциален термостат че не искам да се качвам до тавана  Интересното  за мен е че намерих
 Интересното  за мен е че намерих 

.gif)