моля всеки който има наблюдение за този котел да си даде мнението.Аз съм с такъв котел на твърдо гориво 24кв. обаче при зареждане пуши отвратително.Искам да поясня че коминът ми не е в отлично състояние и е тясен 15см. на 15см.Та въпросът ми е дали самите котли не са сполучливи/което не ми се вярва много/или за цялата пушилка е виновен комина
- 1
- 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lakosste
- специалист
12 мнения в "дайте мнение за котел sime"
filmatoplo
- майстор
Турските котли Солитех които са досущ като Симе пушат като разпрани .Симе то е доста по добър от турския ,но сравнен с др вид котли (атмос ) не струва . Да комина е една от причините да пуши -имам много случаи на клиенти които си разбиват комините и ги оширяват.А честното ми мнение -далеко от такъв тип котли.
lakosste
- специалист
filmatoplo написа:Турските котли Солитех които са досущ като Симе пушат като разпрани .Симе то е доста по добър от турския ,но сравнен с др вид котли (атмос ) не струва . Да комина е една от причините да пуши -имам много случаи на клиенти които си разбиват комините и ги оширяват.А честното ми мнение -далеко от такъв тип котли.би ли уточнил защо далече от тези котли?
naskov
- майстор
lakosste написа:моля всеки който има наблюдение за този котел да си даде мнението.Аз съм с такъв котел на твърдо гориво 24кв. обаче при зареждане пуши отвратително.Искам да поясня че коминът ми не е в отлично състояние и е тясен 15см. на 15см.Та въпросът ми е дали самите котли не са сполучливи/което не ми се вярва много/или за цялата пушилка е виновен коминаЗа тези киловати сечението на комина е достатъчно, само при положение, че височината му е над 8м и излиза над билото на къщата. Иначе ще пуши. Освен това димоотвода не трябва да има повече от две колена и разстиянието м/у тях трябва е да над 1м. Най-добре е да няма колена и котела да се свържи направо с комина с тръба около 50 см, разположена под лек наклон. И накрая-чистиш ли каналите с четка и саждите, които се събират във фукса? На колко градуса ти е настроен термостата за помпата?Имаш ли трипътен или четирипътен вентил?
lakosste
- специалист
нямам никакви такива винтили.Почиствам тръбата от котела до комина но височината му няма 8 метра а е около 7. И забравих да добавя нещо важно-коминът е разпушен някъде защото според мен заради тясното си сечение прави ,тапа' някъде и започва да ми пуши в къщи:) след като го изчистя спира пушенето но не и това пушене когато го зареждам.От ясно по-ясно е че ще се прави нов комин като се постопли времето но ме притеснява дали и котела нещо не е наред затова искам мнение за тази марка котли.
Последна промяна от lakosste на нед мар 15, 2009 2:43 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo
- майстор
Първо комина е много важен да усигори добра тяга , после конструктивно горивната камера и одвеждането на газовете на този котел е малко спицифична ,преди отваряне на вратичката за зареждане трябва да се отваря клапата за тяга отзад на димоотвода .Има проблеми с хермитизацията на вратите и точното регулиране на температурата .
lakosste
- специалист
filmatoplo написа:Първо комина е много важен да усигори добра тяга , после конструктивно горивната камера и одвеждането на газовете на този котел е малко спицифична ,преди отваряне на вратичката за зареждане трябва да се отваря клапата за тяга отзад на димоотвода .Има проблеми с хермитизацията на вратите и точното регулиране на температурата .клапата ми е винаги отворена.за херметизацията нямам проблем но си прав за регулирането на температурата.
naskov
- майстор
SIME=IMMERGAS. И двете марки се италиански и се произвеждат от SOLIDA. Тези котли се различават само по надписите на вратичките. Работят си перфектно, както и Солитех, които са собственост на немската Вайланд. Всички проблеми с пушенето на котлите на тв. гориво идват от комините.
filmatoplo
- майстор
И при добри комини не работят ,сега се сетих за едно Симе монтирано да топли цяла година вода за един хотел в Приморско -окъдя мирията (преведено -опуши района )
filmatoplo
- майстор
Оня ден каква система видях , ако я види някой от знаещите ще се гръмне .С котел Симе , но на пръв поглед не личи къде е котела от чернилка и какъв му е модела .Направо бие всякакви рекорди ,гинес го взима без проблем . Ще гледам да го снимам ,въпреки че за нормален човек ще са необходими 3 часа да разбере кое какво е -такива кориози не сте видели 

- 1
- 2
Тема "дайте мнение за котел sime" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература