• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
tonkata - специалист
още

Прикачен файл

DSCF1730_resize.JPG
DSCF1730_resize.JPG (159.43 KиБ) Видяна 7500 пъти

Прикачен файл

DSCF1731_resize.JPG
DSCF1731_resize.JPG (83.09 KиБ) Видяна 7500 пъти
tonkata - специалист
още

Прикачен файл

DSCF1746_resize.JPG
DSCF1746_resize.JPG (62.66 KиБ) Видяна 7490 пъти

Прикачен файл

DSCF1751_resize.JPG
DSCF1751_resize.JPG (147.63 KиБ) Видяна 7490 пъти

Прикачен файл

DSCF1753_resize.JPG
DSCF1753_resize.JPG (228.54 KиБ) Видяна 7490 пъти

Прикачен файл

DSCF1757_resize.JPG
DSCF1757_resize.JPG (177.09 KиБ) Видяна 7490 пъти

Прикачен файл

DSCF1781_resize.JPG
DSCF1781_resize.JPG (154.63 KиБ) Видяна 7490 пъти
pipbel - майстор
То май цяла фотогалерия ще направя, да ме прощавате
Простен си. Ашколсум за фоторазказа. :gott:
И аз така ще направя гаража. :cool:
tonkata - специалист
Последно.
Много странно. Аз ги вкарвам подред- те излизат отзад напред. ( ей това стана като за бисер на форума) Май нещо не съм допрочел, както и да е. Ако нещо мога да доуточня - питайте. И да добавя, че към този скелет после сме добавяли още железа за укрепване и тн. А че има недомислици, си се вижда.

Прикачен файл

DSCF1784_resize.JPG
DSCF1784_resize.JPG (74.49 KиБ) Видяна 7486 пъти

Прикачен файл

DSCF1792_resize.JPG
DSCF1792_resize.JPG (189.53 KиБ) Видяна 7486 пъти

Прикачен файл

DSCF1794_resize.JPG
DSCF1794_resize.JPG (240.07 KиБ) Видяна 7486 пъти

Прикачен файл

DSCF1818_resize.JPG
DSCF1818_resize.JPG (87.45 KиБ) Видяна 7486 пъти
ribnikolaevi - майстор
Аз не бих живял в тази къща. Първо - видях конструктивната схема, второ - избора на профили за колони и ригели и трето - детайлите на свързване на елементите. Може да честитиш новия луксозен кокошарник на шефа си, но тази сграда не става за обитаване от хора - твърде опасна е.
tonkata - специалист
Имамам отговори за всички. Първо за Стефан - панелите наистина са стенни а не покривни. Това бе направено с цел икономии, понеже стенните бяха на половин цена, а покривните не. Наредени са по ската пак с цел икономии - това позволява да е с по малко желязо, няма носещи ферми и колони отдолу(понеже самия панел си има здравина и на около 2м. няма провисване) ( предполагам разбра какво исках да кажа). Фугите на стените не са минавани с нищо, на покрива със силикон. Със силикон е добре, но по добре с полиуретанова паста(да не се бърка с полиуретанова пяна и разни втвърдяващи се монтажни лепила). Вибрациите ги има. Когато беше само на скелет, като се кача на покрива и си разклатя задни.а цялата къща се клатеше. После когато напускахме хиксове и сложихме панелите се постегна. Като се сложи пода на втория етаж и картона вътре май съвсем не се усещаше тръпненето.
Една много голяма част от изпълнението не ми харесваше на мен, МА АЗ К'ВО ЛИ РАЗБИРАМ, аз съм на заплата. Проекта беше в главата на Човека и в някои случаи късно разбирахме какво правим.

И последно засега - аз не показвам снимките за да се похваля на целия свят какво чудо сме сътворили, а защото са в контекста на темата. От тук следва, че като се види някакъв дефект или ефект трябва да му се обърне внимание и ако можем да помогнем на колегата с неговата къща.

П.П. Сега се сетих. Значи стената е от: Мазилка, 2 или 3 см стиропор, панел, вата, картон (като ватата вътре е слагана повече с цел намаляване на шумът). При така направената стена топлоизолацията беше перфектна. При температури под 0 навън вътре с един малък маслен радиатор беше 20-тина градуса, а на втория етаж чувствително по топло. Аз се изумих от този факт.
ribnikolaevi - майстор
Моля хората да се замислят, когато става въпрос за собствената им безопасност. Няма да навлизам в подробности и не искам да критикувам Топката. Целта ми е да предпазя майстори по всичко от прекалена самонадеяност. Това не е шега работа. Конструкция е. Ако решиш да си новатор /а не байката да ти върже арматурата и да ти налее бетона/, първо питай преди да действаш.
Топка, ако се притесняваш, че без шефа ти на бял свят оставаш без работа и препитание - търси си алтернативи. Не се шегувам. Тотално са оплескани нещата, инфото от последния ти пост го потвърждава.
ribnikolaevi - майстор
Аргументи няма да давам /още повече че ти много харесваш моята професия/ :lol: . Чудя се, защо се учи 5 години проектирането на конструкции, а после за да станеш проектант се иска стаж. Един урок със снимки и всеки можа да строи ... кимизарници ...
Хайде Стефане, не сипвай толкова бетон и не слагай толкова арматура на твоя строеж, виж как може да се икономиса материал. Я прескочи по едно желязо на 4. :lol:
Може да се икономиса и от проект. Що ни трябва проект, нали има снимки - хайде да строим по този начин.
Стефан - майстор
_ _ ._ , _ _ ._ , _..
Последна промяна от Стефан на нед ное 08, 2009 2:01 pm, променено общо 1 път.
ribnikolaevi - майстор
Виж Стефане, това коети ти си направил е СТРОЕЖ /гледал съм снимките ти/. Това, предложено на хората за съвет как да правят стоманена носеща конструкция е ОПАСНО.
Тези хора не са чели литературата, която ти си изчел.

Между другото грешки в конструктивните изчисления на твоя проект ли си хванал?

А за това дали тази конструкция е изчислена, нека ТИ каже Топката, на всички останали вече им станаха ясни думите му.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "Kъща с метална конструкция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: