• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
emil_v r - майстор
Забивам оградни бетонови колове 10/10см като им въртя дупка с ъс св
Въртенето и ваденето на пръстта ми се вижда трудно и бавно за нежното ми тяло :roll:
Пробвах с тръбата до свредрелса , кат на
... демек ,мн. лесно и бързо :evil:

Колът се пуска нежно , отворът му е точен , и не се трамбова дори . ?

Как да вадя обаче нагоре я отпред ...
остро пирамидално , или засега мисля отвоята влезла в тръбата я избивам с др,. по- малка тръба .

Изобщо вскела отпред на тръбата ) по ваденето , по .... всичко .
Последна промяна от emil_v r на пет юли 31, 2009 6:49 pm, променено общо 1 път.
shotik - майстор
Правил съм преди години следното-тръба Ф 110 мм и дължина 40 см.подравних долния край и с флекс направих зъби заточени към посока на въртенето и им направих чапраз като на трион.На другия край заварих напречна планка и тръба върху нея,като върток/както е на твоята сонда/.Наподобява фрези за дърво за изрязване на кръгове.Определя се къде и се върти ,като се напълни със земя се изважда ,почиства и пак ,докато се стигне исканата дълбочина.
Доколкото знам е занесена някъде в село около Вършец,но къде е ???Но не ми я върнаха!
Matchless - специалист
За ваденето дълга дебела арматура пухаш в дупка на тръбата,под арматурата слагаш парчето релса и после натискаш арматурата в края.Колкото е по близо парчето до тръбата и колкото си по накрая ще е по лесно.Арматурата да се явява лост а парчето подпора.Като е на квадрат в момента може да отрежеш триъгълници от винкелите,т.е. да оставиш ръбовете на винкелите.Колкото по голям е ъгъла толкова по лесно ще се забива.:)
Чаро - Акълия
И само да ги заостриш с флекса тия винкели, пак ще има ефект. Въпроса е няма ли да се подбие тръбата от много млатене върху и. Там трябва да я усилиш.
Ваденето е ясно, както ти писа Ненадминатия- лостова система...
Тва е гениално бе Емо! Ма ти си знаеш де.
Временни ли са тия колци или по градината или?
Ако са за ограда аз бих извадил малко зЕмя със свЪрдела, и тогава с емило-набивача-на-колци... а на место на зЕмята- бетонь. Даже бих турил метални колци. Мааа тве е друг алкохол вече :lol:
emil_v r - майстор
Те - като този кол в дясно.
И него ще сменям , той е там от 30год , еех блаженни Живк. години ... :roll:
Мисля за ваденето , нящо като обратен чук , демек набивам с релсата
тя е равна долу и дано не подбие тръбата .

После мушкам арматурката в някоя от дупките и бия по нея нагоре.

Нагоре излиза 10 пъти по- лесно .
С лостова с-ма е бавно !
Докааато земеш лоста , докааааато подпираааш ...
Аз сега пробно ударих 4 пъти надолу и се наби -2 пъти с релсата нагоре и излезе .
Не е удобно обаче удрянето нагоре .
Едни руснаци гледах някъде модел тежестта е с тръбен водач влизащ в дебелата тръба .
За вадене - само мушкаш арматурката - и бой нагоре !
Не запомних обаче повече...
С лоста е селска работа , капитализъм ще строим ей , нема време

:evil:

Виж Качо кви луковички съм набол :-D , а розата и ибах мам. с лозарската ножица днес :)

Прикачен файл

DSC06859(1)22.JPG
DSC06859(1)22.JPG (180.77 KиБ) Видяна 12704 пъти
Чаро - Акълия
Маниак си ти. :cooler:
Като бях малък, ме влачеха по разни ниви и бостани. Намразих я тая работа.
Ма ще ти пОкажа доматето- гордоста на....
Мен по ми отива да съм райграсаджия :-D с косачката е лесно. И разни други декорации по двора, ама за сега нямам възможност.
Deo-x - специалист
Тия работи правя и аз за поставяне на циментови колови само с свредел,лост и лопата и съм много доволен,става бързо и лесно без други глупости.Ето и техниката ми: 1.Дупката се прави около 0,5м с свредела,като пръстта се вади по 2-3 оборота.2.Като е готова дупката слага се кола,слага се 1 педя само пръстт/без никакви камъни/ с лопата и набива се с тъпия край на лоста и така докато се напълни дупката.Така е захсваното здраво все едно дупката е напълнена с бетон :lol: ,повярваи ми.И не е тежка работа,е само коловите :-D и всичко това само за 10 мин.
Deo-x - специалист
Забравих и другото нещо.Другия вариант за вадене става като се издълбае пръстта с лопата колкото се може повече,клати се на няколко страни докато се чуства ще се предала стабилноста си и се вади нагоре с въртеливо движение и то без да има много-много разпадащите отломки.
emil_v r - майстор
Deo така по твоят метод монтирах 5 бр. за същото време ,
не съм го мерил , но имам за слагане 37 кола !

Моят свредел виж го -е голям и прави 5-6 пъти по- голяма дупка.
Вадя старите с верига и лост 3м пределно лесно и за минута.

Заварих си вече уреда , и събота ще го пробвам окончат.
Чудя се само отпред да го заостря ли на конус ,
тогава отпада и ваденето на пръстта от тръбата , което си е още една операция.
Deo-x - специалист
Задължително накрайника да е с остър край за да пробие лесно земята,да е дълга поне 5см.Моят свредел е такъв накрайник подобна на твоята направен от комчията.Дупката е с такава ширина на свредела за да може да има аванс за набивана на пръстта,иначе ако дупката е колкото ширината на кола и влезне плътно наполовина трябва да се набива другата половина отгоре с 5кг чук или по тежък като се поставя дървена подложки на върха на кола за да не се напука.
  • 1
  • 2

Тема "Лесно изтрито ." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: