Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
lambov - специалист
Церезит са добри , но за Деко не знам !
Deo-x - специалист
--
Последна промяна от Deo-x на пет окт 09, 2009 6:15 pm, променено общо 1 път.
lambov - специалист
chemiplast-belni.com - разгледай този сайт . Ако ти трябва фирма за изпълнение съм насреща, а за материалите ползвам отстъпка от посочените цени ! 0885460097
Deo-x - специалист
--
Последна промяна от Deo-x на пет окт 09, 2009 6:15 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Не се захващай със шпакловка на грубата мазилка.Няма да ти стигне цял камион материал - накрая ще псуваш жестоко.Най-добрия вариант е EPS и отгоре шпакловка, грунд и мазилка.Освен това ще ти дойде поне два пъти по-евтино .
Domashen_maistor - специалист
Аз също като Еди мисля, че сметката ще ти излезе крива ако решиш само да шпакловаш и мажеш с въпросната структурна мазилка. Хубаво си се ровил в материалите за ДЕКО, мойта къща е със силиконова тяхна мазилка и е наистина добра, но уви се нанася ръчно. Понеже ми предстои подобно приключение с къщата на баба ми, съм решил да санирам с 5см стиропор лепен на гребен, дюбели, след това шпакловка с стъклофибърна мрежа, грунд /задължителен е за силиконовите мазилки/ и силиконова драскана 1,5мм. НЕ ТИ препоръчвам ДЕКО - за нито за шпакловане нито за лепене. Това лято дооправях един детайл с Баумит и трябва да ти кажа, че разликата е огромна, а цената същата /става въпрос за по-евтиния вариант на баумит/. Що се отнася до мазилката - ДЕКО е на нивото на баумит и на полвината му цена.
Deo-x - специалист
--
Последна промяна от Deo-x на пет окт 09, 2009 6:16 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Камион образно казано, да речем малко товарно камионче.Не можеш да пресметнеш колко материал ще ти отиде, поради разнородността на мазилката - някъде е по-груба, другаде по-фина.Като гледам, с една торба шпакловка повече от 2-3 кв.м. не можеш изкара.Изключително много материал ще ти отиде, докато запълниш грапавините - почти 3-4 и повече пъти, повече от нормална шпакловка на равна стена.При 5 мм вдлъбнатини, ще имаш поне 7-8 мм слой шпакловка, сам прецени колко материал ще ти отиде.Освен това при всички положения пръсканото не лежи на една равнин, може да имащ и до 10 мм разлика, което означава, че ще трябва или да правиш шпакловката по най-изпъкналото ниво или за стържеш мазилка, за да свалиш нивото.Освен това, ще хвърлиш материал и труд, без да постигнеш никакъв ефект, освен красива фасада.Ако си залепиш 5-6 см EPS, ще ти струва 5-6 лева квадрата, но ще си спестиш много повече от шпакловъчен материал.
Domashen_maistor - специалист
Имам предложение за автора:
На 1м2 в удобно за него място на стената да направи това което си мисли. Да види разходната норма и след това да я умножи по квадратурата за работа. След това да се консултира с който и да било каква е разходната норма теракол за обект който се строи /или санира/.
EDI - майстор
Да, това е добра идея.

Тема "--" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: