Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Здравейте всички!Предварително се извинявам,че пускам нова тема но досега от това което съм чел по форумите не видях някой да е правил следното нещо.Имам проблем със съседите под нас,прекалено много шум и въздушен и ударен.Живея в стара кооперация,пода ми е от дюшеме,а под него е
гредоред.Те(съседите) нямат никаква изолация освен един окачен таван.Много изчетох по въпроса за сухите подове,но все пак ще съм много благодарен
ако някой ми отговори на следните въпроси.
Мога ли да си направя сух под (примерно KNAUF) без да махам дюшемето?
Между сухата посипка и плоскостите да положа каменна вата с висока плътност(120-150 кг/м3)с дебелина около 20мм?( не искам да вдигам прекалено много нивото на пода )
Какви плоскости е по-добре да ползувам Knauf Vidifloor F 131 или Knauf Vidifloor F 135?
Дали нямя да се получи прекалено голяма тежест върху цялостната конструкция на пода понеже само плоскостите са около 24кг/м2+посипката+ватата?
Смятам да сложа и ламинат накрая.Виждам,че се ползува и перлит(перилит) вместо посипка но не ми вдъхва много доверие.
Благодаря на всички!
Spokoiniq - майстор
С толкова малко вата няма да стане, преди години се наложи да правя с 2см каменна по липса на 5 см в момента, та 3х2 станаха 6см, но докато го слагах голяма шперплатова плоскост за да не стъпвам на точка, и пак поддаваше на 2, че и на 4 см.Сухата система на Кнауф май е по-добре, а при малка дебелина за перлит забрави.
В едно от предаванията на Мисия Моят Дом показаха как върху гредоред да се положи OSB-плоскост и върху нея сложиха каменна вата около 2см.
(на око) а отгоре два пласта гипсфазер с разминаване на фугите.Човека който майстореше това беше стъпал на едната плоскост,а под нея беше ватата и имаше почти незабележимо деформиране(на ватата)???
Matchless - специалист
Има вати с различни плътности,различни импрегнанти...Има каменна вата специално за под и плосък покрив.Трябва да е поне от 100 кг/кубик нагоре.Тя е много добър материал и има много добри качества...Обаче в предаването явно са забравили да споменат малка подробност-цената:)
Смятам да слагам каменна вата с висока плътност. Steprock 500/1000/20мм 140кг/м3 е около 6.40 лв/м2.
Вата на KNAUF 1000/600мм с плътност 150кг/м3 е 295 лв/м3.Ако мога да смятам правилно при дебелина 2см
цената и ще дойде 5.90 лв за квадрат.Знам,че ще ми излезе много солено но по-добре да ги дам тези
пари и да си осигуря тишината необходима на семейството ми.За това се обърнах към този форум има
хора,които наистина си разбират от работата и искам просто да разбера дали ватата мога да я поставя
между посипката и гипсфазера! [-o<
Matchless - специалист
Според мен може,но сложи поне 3 см.

Тема "Сух под + каменна вата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: