• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivo-hd - специалист
ivo-hd написа:
Както и да е...въпреки че не съм специалист, не ми беше трудно да установя че първия път камината ми беше с неправилен монтаж - бяха ми сложили ПВЦ тръби

Питах разпитвах, накрая намерих други майстори - сложихме медни тръби, и предпазни клапани - помолих ги да направим тест дали камината е безопастна - отказаха, нямали време, пък и от 10 години не са имали проблем с техния метод...

Направих сам теста - вдигнах 100 градуса и .... нищо не сработи - поогледах нещата и установих грешка при монтажа на клапаните - обадих се на производителя за проблема - много интелигентин мъж, съгласи се с мен и сега са с промени при производството с цел безопасност.

Попитах същия производител имали ли са случай с гръмнала тяхна камина - отговори ми че ДА - една баба - монтира ли и камината и забравили затворени крановете вход/изход. Радостната баба слагала дърва в новата камина и проверявала дали са топли радиаторите - свършила дървата а радиаторите студени ... отишла на двора за нови дърва и тогава камината грънала :shock: слава богу бабата нищо и нямало.
Това ме накара да се позамисля кой какво прави и как го прави и има ли 100 % защита при такава ситуация - казвам ви ИМА и може лесно да се инсталира на всякакви маркови камини или самоделни устроиства с водни ризи, на всякакви инсталации - отворени затворени с каквито си искате вентили и клапани, така че да предпази уреда въобще да прегре, камо ли да гръмне, това става автоматично и то без последствия и повреди за камината; наводнения в хола или прегряване или други глупости, както твърдите по горе.

Момчета, всеки може да попадне в такава ситуация, ако загине някой, кой ще е виновен - той ли? Защото е пипал където не му е работата (ако собственика при профилактика врътне някое и друго кранче без да му мисли много-много, забрави да го върне обратно и палне камината е ГОТОВ за БУМ - прав ли съм) или вие, които сте извършили монтажа, но не сте дозащитили един доооста ОПАСЕН уред!!! Оравданието: "Еми аз му казах да не пипа по парното без мене" или "Ето направил съм му инструктаж да не пипа - подписал се е" ЩЕ ВИ НАПРАВИ ЛИ НЕВИННИ?
Пускам цитат за да не пиша пак
filmatoplo - майстор
Не съм съгласен с това че не бива да има кранове навсякъде по системата , по тая логика не си поставяйте кранове на водомера защото някой може да ви спре водата или главен ключ в ел таблото може някой да ви спре тока . :lol:
Transporterr - специалист
ivo-hd написа:
filmatoplo написа:
Нищо не пипай по системата ,крановете нека да стоят .Въпроса е да не ги бара никой.
Тази инструкция не върши работа, ако някой все пак ПИПНЕ...писал съм го вече. Ако пипането разбъзика работата на инсталацията, Моя метод АВТОМАТИЧНО ГАСИ ОГЪНЯ В КАМИНАТА, просто е, лесно е и не зависи дали системата е монтирана правилно или грешно. Може да понамокри в хола, ама няма да гръмне.
човеко това са смешни работи не мислиш ли че рано или късно ще корозирара тази камера :) все пак камината и съветите са си твои
Не може ли просто са им махнеш дръжките,или са от полипропилен целите :?
ivo-hd - специалист
Станчо, махай дръжките на крановете на твойте инсталации, защото не са обезопасени. Аз нямам проблем и притеснения.
Transporterr - специалист
ivo-hd написа:
Станчо, махай дръжките на крановете на твойте инсталации, защото не са обезопасени. Аз нямам проблем и притеснения.
:razz:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "ЗАЩИТА ОТ ВЗРИВ НА КАМИНИ С ВОДНА РИЗА." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: