Жоро, я вземи размени термоглавите на два радиатора - струва ми се, че нещо е фалшива тази глава. При наличието на програматор трябва да завъртиш потенциометъра на котела на максимум, термостатът си намалява колкото трябва, Ако ти ограничиш температурата на водата (в топло време), той няма как да я вдигне (в студено). Значи - като сложиш котела на макс., тогава наблюдавай терморегулатора дали ограничава температурата или кара на 80°С докато изключи и ще разбереш дали модулира. Кондензен режим е под 55°С - явно ти трябват още радиатори за да го достигнеш и да получиш допълнителни икономии - сега този конденз е нищо, в сравнение с този в кондензен режим. Явно икономиите, които си постигнал са основно от това, че котелът има ниска минимална мощност, което е много важно за тези, които сега им предстои да избират котел за съвременно жилище с малки топлозагуби! Сега котелът ти работи не като кондензен, а както обикновен, конвенционален. Ако сложиш още радиатори той ще постига зададената стайна температура при по-ниска температура на водата. Кондензния котел е най-икономичен при температури на водата 40/30°С, но пък трябва допълн. вложение за радиатори или конвектори.
LazarGanev написа:Жоро, я вземи размени термоглавите на два радиатора - струва ми се, че нещо е фалшива тази глава. При наличието на програматор трябва да завъртиш потенциометъра на котела на максимум, термостатът си намалява колкото трябва, Ако ти ограничиш температурата на водата (в топло време), той няма как да я вдигне (в студено). Значи - като сложиш котела на макс., тогава наблюдавай терморегулатора дали ограничава температурата или кара на 80°С докато изключи и ще разбереш дали модулира. Кондензен режим е под 55°С - явно ти трябват още радиатори за да го достигнеш и да получиш допълнителни икономии - сега този конденз е нищо, в сравнение с този в кондензен режим. Явно икономиите, които си постигнал са основно от това, че котелът има ниска минимална мощност, което е много важно за тези, които сега им предстои да избират котел за съвременно жилище с малки топлозагуби! Сега котелът ти работи не като кондензен, а както обикновен, конвенционален. Ако сложиш още радиатори той ще постига зададената стайна температура при по-ниска температура на водата. Кондензния котел е най-икономичен при температури на водата 40/30°С, но пък трябва допълн. вложение за радиатори или конвектори.Ще пробвам да увелича темепратурата и ще следя поведението на котела.
Относно радиаторите, нямам вече място за да ги увеличавам повече

Я кажи вярно ли е следното. Котела работи в този кондензен режим, приемаме, че съм добавил нужните глидери, разхода би бил следния: времето х разход при минимална мощност, т.е. 24х0,56 м3=13,44 m3.
Поздрави,
Жоро
UPD Зададох максимална температура и котела загря водата, стигна температурата и изгасна, даже не мина в модулация. Това значи ли, че предположенията ми за това че термостата е on/off са верни?