Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stirring - напреднал
Здравейте днес ми дойде един майстор но май ме изменти здраво с паричките. Купих ново жилище и ел майсторчетата бяха направели таблото в нас ужас не се разбираше кое каде е имаше кабели които не бяха вързани правилно това го разбрах с моите бегли знания които имам. Така та той трябваше да премести 2 3 кабелчата , да сложи един бушон и да го върже. Като се имам в напредвид че малко се узори понеже единия кабел беше 10 квадрата и не се огъва много лесно. Вътре в таблото са положени доста дълги кабели и затварянето му е доста трудно и там си игра доста. Та за тази цялата работа ми искаше 80лв и след това стигнахме до 40лв. Набутан or нормално ?. Пропуснах да кажа цялата работа я свърши за 2h, без да се спира работа.
Благодаря Ви.
EDI - майстор
Не си се набутал, но тези 10 квадрата, какво търсят в жилище, не ми е ясно.Да нямаш заваръчна работилница вътре.
plamen6100 - специалист
Няма значение за колко време ще ти свърши работата / не се таксува на час :) /, но да ти иска 80лв. - явно е мн. гладен.
Вече масово се слагат 10мм2 кабели - никой не си играе да смята на кой етаж си и какъв пад на напрежение ще имаш /например: ет.1 - 6мм2, ...., ет."n" - 10мм2/
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
plamen6100, 10мм2 !?
Spokoiniq - майстор
Досега от таблото във входа се теглеше 6 кваадрата, сега ако има нясто и желание пердашат с 10, нищо лошо.Проточен бойлер ако решиш да слагаш помага.
stirring - напреднал
Точно заради проточен бойлер съм го взел, 8.5KW е бойлера. Със 6 квадрата, кабела се загряваше. Така значи 40 лв е нормално за това което е свършил ? И незнам дали разбрахте ама той кабел не е теглил, кабела си ги изтеглих аз. От таблото до банята.
rendo - специалист
еми преглеждане на таблото
сегментиране
поставяне на предпазители
прозваняване
2 часа работа + 2 часа път - 40 лв съвсем нормално
Transporterr - специалист
странно първо 80лв после 40 :) раздвай се че ти е свършил работа защото ..абе мислех да не казвам, ама това нали си е твойта инсталация и твоя апартамент? Да не си на на пазара.. :cool: това са сигански работи !!
stirring - напреднал
satansho. Първо се работи после се плаща, нямахме предварителен пазарлък така че е работил като за 80 лв според него де. Колкото до пазарлъка не ги намирам парите на пътя, не съм и свидлив ама просто не оценявам труда му на 80лв. И както се вижда не само на мен ми се струват много пари 80лв за този ремонт.

rendo - Благодаря за отговора.
Spokoiniq - майстор
80 е за смяна на старо с мово табло на средно голям брой предпазители(до 6), добре ти е взел.

Тема "Мнение за цена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: