Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте! Купих си бойлер на Елдом инвест. от както е монтиран свири страшно откъм вентила. Най-силно е когато водата е топла, но и когато е студена пак се случва. Освен това понякога много капе (и при студена вода и изключен бойлер). Препоръчаното продухване го правим, но никаква разлика не се забелязва. Забелязвам и известна разлика в налягането - топлата вода намалява след пускане.
Моля, дайте съвет как може да се отстрани проблема с шума. Благодаря!
yakinceto - специалист
Не е ли гаранционен , ако е викай ги !
оказа се че гаранцията не важи, защото не е свързан от оторизиран техник. иначе нямам съмнения, че е вързан правилно бойлера. само дето като се пусне студената вода на която и да е чешма у дома, бойлера свири.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Тези проблеми не звучат като от бойлера, а като от свързването. Та, помисли за това.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
MilenaD написа:
някакви по-конкретни идеи?
"иначе нямам съмнения, че е вързан правилно бойлера. само дето като се пусне студената вода на която и да е чешма у дома, бойлера свири. "
Как така нямаш съмнения? В смисъл, какво те прави така уверена. За да го отмахнем като възможна причина.
А относно гаранцията. С всеки нов бойлер ми се случва едно и също. Звъня на сервиза от гаранционната карта за да ми го свържат, оттам сред много смях и закачки ми обясняват, че нямат време за такива неща, да си го вържа, няма проблеми. Е, до сега не е имало проблеми с гаранционното обслужване. Нооо това си е на местно ниво.
Чаро - Акълия
n_a те бутна в правилната насока.
С меки връзки ли е свързан бойлера? Те да не са прегънати някъде? Инсталацията стара ли е?
Не мисля че е нормално вентила да прокапва.
Изключвам момента с обърнат вентил?? :lol:
да, с меки връзки е, които на места леко се огъват, но в никакъв случай не са прегънати. и да, бойлера прокапва, както би трябвало (за съжаление). инсталацията в къщи е на около 25 години, но на този етаж тръбите бяха сменени преди няколко месеца. освен този в къщи има още два бойлера, по-стари, които работят без да показват подобни проблеми.
А вентила не е обърнат :)

Тема "помощ - вентил на елдом" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: