• 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
gorgidanchev - специалист
Според вас стават ли?Доста големи са.И странно защо сякаш са залепени два мотора един зад друг.От двата излизат отделно по четири кабела.
shulio - специалист
Малееее ти се унесе :).Стават ама много им голяма стъпката
Защо съм се унесъл.Търсих мотори ...не намирах.Днес мисля че уцелих.Вече имам три с еднаква стъпка.Униполярни.Двата са добри...така мисля.Бях готов да се откажа но кото намерих тия мотори ...няма отказване.А за стъпката мисля да полквам редуции.С ваша помощ колеги.
velsi - Почетен майстор
Имам и аз два такива мотора. Въртях ги, но не ми харесаха. Тези 24 волта са много и може би от там идва проблема. Аз въртя мотор за 5 волта на 30 волта и чак тогава ми харесва как върти. На колко трябва да завъртя 24 волтов, че да получа същия въртящ момент? Търси други. Специално с тези ще имаш ядове. Стъпката не е важна. Това се настройва от програмата. Стандартната стъпка все пак си е 1,8 градуса (200 стъпки за оборот).
VELSI Доста мотори намерих но тия са нAй големи и ми вдъхват доверие.Защо не са ти харесали :?
velsi - Почетен майстор
Слабо въртят. При мене даже и не завъртяха на цял оборот, ами се клатеха насам-натам.
Да ...явно им трябва голям ток.Мисля да опитам.Но май ще трябва да мина на по скъпи драйвери.Твоите мотори апсолютно сущите параметри ли имат :? :? :? Дето си ги пробвал ...
Последна промяна от gorgidanchev на ср мар 18, 2009 8:42 pm, променено общо 1 път.
VELSI Междо другото имам на разположение исправител с доста големи вузможности.Работя в училище и по физика имат исправител до 50волта с възможност да коригираш и ампеража.Стари машинки но са добри.Какво ще кажешпо въпроса :?
velsi - Почетен майстор
Да, моторите са същите. Това за токоизправителя е добре, но зависи какъв ми е максималния ток. Защото и аз пробвах отначало с един такъв, подобен, но като закачих трите мотора едновременно и той "клекна".
VELSI Ще дадеш ли спецификацията на елементите,на драйвера.
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 547

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: