malkstor написа:... при мен клапана капе само когато бойлера нагрява..Така прави клапана! За проблем с него би могъл да провериш по следния начин: Развъташ съединението под клапана, и ако прокапе вода - сменяш, ако всичко е ОК - свиркай си

Намери си шлаух и го нахлузи в отвора на клапана. С вакумки го предвижи по стената до пода, до най-удачното място до сифона. Така поне няма да ти плиска по цялата баня. В някой бани се предвиждат вече и отводнителна тръба за клапана!

Смяната на клапана не е опция, защото ще отпадне гаранцията. Друго решение освен шлаух има ли? Сифона ми е на средата на пода в банята и няма как да го откарам до там без да се спъвам и да го настъпвам
 Смяната на клапана не е опция, защото ще отпадне гаранцията. Друго решение освен шлаух има ли? Сифона ми е на средата на пода в банята и няма как да го откарам до там без да се спъвам и да го настъпвам   Спомням си, че при монтажа единия от монтажниците ми обясняваше че ако капе много може да сложи редуцир, имаше у него и каза че е 40 лева, но имало нужда само ако е голямо налягането в инсталацията. Предполагам щом не капе постоянно, налягането е ок. Не съм сигурен дали точно редуцир беше това, което предлагаше човека, но ми обясни че принципа на действие е че на изхода му налягането не може да стане по-високо от съответното което пише в параметрите на клапана, без значение от входното.
  Спомням си, че при монтажа единия от монтажниците ми обясняваше че ако капе много може да сложи редуцир, имаше у него и каза че е 40 лева, но имало нужда само ако е голямо налягането в инсталацията. Предполагам щом не капе постоянно, налягането е ок. Не съм сигурен дали точно редуцир беше това, което предлагаше човека, но ми обясни че принципа на действие е че на изхода му налягането не може да стане по-високо от съответното което пише в параметрите на клапана, без значение от входното.
 При включен бойлер, налягането на водата вътре се повишава поради разширението й, и от този клапан е възможно да прокапва вода. Това не бива да се счита за дефект
  При включен бойлер, налягането на водата вътре се повишава поради разширението й, и от този клапан е възможно да прокапва вода. Това не бива да се счита за дефект