Днес си купих М850Е. Има си плавен старт, въпреки че на кутията не е означено. Сега имам следното въпросче: Регулаторът на оборотите има положения A,B,C,D,E,F и G, като плавният старт работи само до положение F. В положение G, което съответства на максималните обороти на машинката, плавният старт се изключва. Малко е странно - точно на максималните обороти няма плавен старт. От друга страна, в книжката не пише нищо по този въпрос /всъщност изобщо не пише че има плавен старт за този модел/, но пише следното нещо: "Не се препоръчва продължителна работа при понижени обороти". Ясно е, че най-често се работи на с максималните обороти, но ми се иска да си ползвам плавния старт. Не мога да преценя дали има разлика в оборотите в положения F и G. Дали максималните 10000 оборота са само на положение G, или на F и G съответно със и без плавен старт 
Ел. инструментите. Консумативи.
V1978
- специалист
496 мнения в "Инструментите на Sparky - Ловеч"
velsi
- Почетен майстор
По-ниски са. Не знам дали е безопасна, но нищо не ти пречи да тръгваш на тази скорост заради плавния старт и после да минаваш на G. Не знам защо толкова държиш на този плавен старт. От години работя с малък ъглошлайф Елтос, 850 вата и си го пускам спокойно с една ръка. Просто е въпрос на навик.
Милен
- майстор
А каква е вероятноста точно този електронен регулатор на оборотите да е китайски и след време да се прояви някой китайски синдром
Работил съм с голям ф230 флекс с такъв плавен старт, ами направо си е изнервящо чакането на набере пълните си обороти и това е мнението на всички колеги които го ползваха. На флекса първо му замина точно регулирането после и целия
е не беше Спарки по скоро едно червено популярно менте 
Работил съм с голям ф230 флекс с такъв плавен старт, ами направо си е изнервящо чакането на набере пълните си обороти и това е мнението на всички колеги които го ползваха. На флекса първо му замина точно регулирането после и целия
Spokoiniq
- майстор
V1978 написа:Абе, и аз не знам защо толкова държаДържиш, щото ако си го хванал с една ръка и с другата крепиш нещо друго и те "ритне" от един път могат да станат големи сакатлъци.Затова си взех освен малкото спарки, което упорито се опитвам да "убия" с диамантина и един зелен бош, мазно тръгва, никакви вибрации, чувствително по-тих, но той е за чиста и "ювелирна" работа.... Мерси за отговорите
V1978
- специалист
Работил съм с голям ф230 флекс с такъв плавен старт, ами направо си е изнервящо чакането на набере пълните си обороти и това е мнението на всички колеги които го ползваха.Кое му е толкова изнервящо? Аз също имам голям ъглошлайф, набира пълните си обороти за 2-3 секунди, не мисля че някой бърза чак толкова много. Определено съм на мнение, че "плавният старт" е много полезна екстра. А малката машинка "набира" още-по бързо. И все пак се чудя защо М850Е няма плавен старт на максималните обороти - точно там, където е най-полезен
P.S. Доста се отклонихме от първоначалната тема, дано модераторите не се карат
Милен
- майстор
Да ти кажа че по спомени на това менте за което говоря плавния старт беше доста над 2-3секунди, по- скоро около десетина може и повече. Десет секунди го чакаш да набере обороти като хеликоптер
на никой не му беше приятно да го чака и всички го тормозеха жестоко с едничката надежда да изгори по бързо и да се отърват от него. Живя три месеца 
Предполагам плавния старт го няма на максималните обороти за да може да си работи на макс ако се скапе електрониката.
Предполагам плавния старт го няма на максималните обороти за да може да си работи на макс ако се скапе електрониката.
gogolisec
- напреднал
V1978 написа:... И все пак се чудя защо М850Е няма плавен старт на максималните обороти - точно там, където е най-полезенМисля, че е крайно време да се намеся и аз по въпроса, като предварително се извинявам, за това, че не съм влизъл отдавна тук и да видя за какво си хортувате.![]()
P.S. Доста се отклонихме от първоначалната тема, дано модераторите не се карат![]()
![]()
.
Значи ето означенията на машините като букви и какво означават:
"М" - ъглошлайф
"В" - плавно потегляне
"А" - възможност за монтаж на най-големия диаметър диск за дадената машина (голям предпазител)
"Е" - електронно регулиране на оборотите
"СЕ" - електронно регулиране и поддържане на зададените обороти
"СЕ+" - горното, плюс електроника за предпазване от самостоятелно включване (и аз не знам какво означава)
Цифровото означение е аналогично на мощността на машината във ватове
Всички електроники са китайски (в нашите машини) - въпрос на късмет е дали ще попаднете на сполучлива електроника!
Тези, които са със плавен пуск, без константна е-ка, след повреда могат да се ползват като обикновени, като се изключи блока. Но тези със "СЕ" не могат да тръгнат, без да се смени блока с електроника, тъй като имат шайба на ротора, която следи оборотите и предава на електрониката информация.
Та, ако не ви е толкова необходимо, гледайте да има само "Е" в обозначението = най-малко ядове при употреба!
В действителност малките машини "не ритат" чак толкова като големите и според мен не е толкова необходимо да имат плавен пуск.
Моята лична у дома е М601 и толкова = 10 год вярна служба. Е сега вече ги няма, но ако трябва да си вземам нова, то тя ще бъде М750.
Тема "Инструментите на Sparky - Ловеч" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература