Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stirring - напреднал
Благодаря на всички за мненията.
В. Петров - специалист
stirring написа:
Точно заради проточен бойлер съм го взел, 8.5KW е бойлера. Със 6 квадрата, кабела се загряваше. Така значи 40 лв е нормално за това което е свършил ? И незнам дали разбрахте ама той кабел не е теглил, кабела си ги изтеглих аз. От таблото до банята.
Шест квадрата двужилен с PVC изолация могат да издържат максимум бойлерчето ти. Една ютия още му идва повече.
Е, в началото на кабела трябва да има АП максимум 40A, но има идиоти, които слагат по 63A стопяем.
alexpet - напреднал
Oще едно мнение, моля. Ако човека си е определил деня за работа при теб и е отложил друга, времето за идване и прибиране, транспорта и всичко друго, 40 лв ми се струва малко. А за това, че даваме оценки за неща които не разбираме - нямам коментар.
daniench - напреднал
значи ,че не разбираш ясно,за цената не мога да коментирам ,въпрос на договорка,но проточния бойлер ще ти прави мизерий,изглежда практично и удобно ,после обаче ша ривеш .......
защо,и да ти обясня ,пак няма да ме разбереш....
doc13 - помощник
Не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава. Ама на супера защо никои не се пазари?
EmoZ - специалист
doc13 написа:
Не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава. Ама на супера защо никои не се пазари?
Абсолютно!

Успех.

п.п. Много такива теми почват баш по един и същи начин: много ли е малко ли е, метнали са ме, одраха ми кожата, ала - бала. . .
На маймуната ябълка да и подхвърлиш първо си я мери на гъ_а дали 'ше мине и след това я яде. Как ще пазаруваш нещо, на което не му знаеш цената. Първо да се свърши работата после 'за кинтите ше се разберЕме' - и почва едно ценообразуване - страшна работа.

Аз първо гледам много точно да определя какво искам да се свърши, после смятам колко мангизи 'ше ми струва на МЕН (споре моите доходи, способности, инструменти, време и т.н.), аз да си го направя, ако мога разбира се, след това 'секи който го свърши до тези мангизи, па сигур' и по-добре от мен е добре дошъл - 'се съм доволен. Т'ва кой колко взима на час, ден седмица или година - да взима и да се кефи на мангизите и работата си, аз ставки нема к'во да определям, да се пазаря и подобни работи - 'секи има право да определя сам цена на труда си, с който да финансира интересите си. Ако ми се връзва 'сичко е наред, ако не - запрятам ръкави и пак 'сичко е наред.

Аз па к'ео се разписах . . . :)
dragozow - майстор
Наскоро и аз смених таблото в жилището и се отървах от традиционните бушони. За главен, пет кръга, табло и един гребен дадох ~80 лв. По препоръка на майстора купих неща на Мьолер. За работа(3-4 часа) ми поиска 35 лв, дадох му 40 и пихме по две бири докато му помагах. Малко е дърдорко и ми наду главата ама си разбира от работата и пипа качествено. Има хора които искат да изкарат една седмична надница на ден, има и много мързеливци. Тъпо е да се почесва и да идва на обяд на работа при положение че му се плаща за свършена работа. Говоря за строителството.
doc13 - помощник
Затова ходя, питам, чета и си върша работата без помоща на така наречените маистори( има и истински маистори де). Поне като оакам нещо не ме е яд на никого.
mehanika - напреднал
напълно нормално за София в провинцията 25
Колега понякога се плаща и за носене на отговорност. Щом ел.техникът е вързал тези 2-3 кабелчета в апартаментното табло от този момент той носи пълната отговорност за техническата безопасност на целия апартамент . Провери си зануляването на всички контактни излази за да си спокоен !

Тема "Мнение за цена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: