Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
Pandurko - специалист
Трябва ми съвет.
Опитвам се да залепя едно фолио, което по описания е вид PVC. Всъщност това е материалът от който са направени прозрачните ленти на завесите в хранителните складове.
С лепилата по магазините ефектът е нулев.
А целта е да се възтанови прозрачната част на гюрука на едно кабрио.
крум - специалист
PVC-то се лепи чрез нагряване.
Сигурно има и лепила - хората в бизнеса с дограма да се изкажат
velsi - Почетен майстор
Да, действително при дограмите се използва нагряване. В случая това няма да помогне. Пробвай да разтвориш частици от тази лента в някакъв силен разтворител. Коресилин или ацетон. Ако се разтворят използвай получения разтвор за лепило. Ако не се получи ще го мислим пак.
Pandurko - специалист
Пробвах всички разтворители, които се продават. Ефектът е нулев
единствено с лепилото за ПВЦ тръби има леки зачатъци на разтваряне и залепване но доста слабо. Може би трябва да пробвам в комбинация и с нагряване.
masteradmin - майстор
а със безцветен санитарен силикон няма ли да стане ? или ще грозно ?
крум - специалист
Pandurko написа:
Пробвах всички разтворители, които се продават. Ефектът е нулев
единствено с лепилото за ПВЦ тръби има леки зачатъци на разтваряне и залепване но доста слабо. Може би трябва да пробвам в комбинация и с нагряване.
Значи материала не ти е ПВЦ (не съм специалист, но не вярвам лепило за ПВЦ да разтваря само "определен вид ПВЦ"...).
Лепилото за ПВЦ тръбите ги разлага за няколко секунди. За 1 минута вече имаш 1 мм слой разкашкана субстанция.

Или лепилото е куцо, но това не ми се вярва - аз се пробвах да лепя с българско, за 1.20 лв. тубата.
8180 - майстор
Круме, PVC сигурно са сто вида - най-малкото "твърдо" и "меко". Това за тръбите е твърдо и съответните лепила сигурно няма да станат в случая.

Ако става дума за това, което е на вертикалните стени - викат му PVC плат (винил) и доста от фирмите за тенти и сенници го ползват.
Конкретното изпълнение (и снимка) е на ф-ма "Винила" - http://vinila.hit.bg/
Лепят го на термопреса (май "швайсване" му викат). В сайтчето има телефон, седят на гарата в Г.Баня. Сигурно ще ти го направят.
По рекламните фирми имаше лепило за Винил, но този прозрачният е по-особен. Питай в Геко, Васкони, Антекс. Виж и продуктите на "ЛокТайт" - знам едно магазинче с/у бившия сервиз "Жигула" в Княжево.
Вариант са и някои от "супер" двустранните лепенки на Скоч 3М, но са скъпи и ги продават на ролки - с/у Мултигруп на Г.М.Димитров в големия блок седят, последния магазин в ляво.

Прикачен файл

membrana2.jpg
membrana2.jpg (120.14 KиБ) Видяна 10138 пъти
Pandurko - специалист
Blagodarja za infoto. Shte mrydna da prowerja.
Silikonite ne wyr6at nikakwa rabota.
Pandurko - специалист
Всъщност, както бях написал в началото целта е да се възтанови прозрачната част на гюрука на едно кабрио. Може би залитам в грешна посока с лепила винили и тн. Всякакви идеи са добре дошли в тази връзка, а дори ако някой е правил нещо такова или знае някой който се занимава с такива ремонти ще се радвам да внесе светлина в мрака.

Тема "Лепила и разтворители за PVC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: