• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте !

Имам стара къща на село, пред която има циментова площадка но е в окаяно състояние.Напукана е и от всякъде расте трева, та искам да я поправя но незнам как ще стане най-добре.Мисля със замазка но незнам дали ще е здраво много ще се радвам някой да ми даде съвет .:!:

Площадката е около 20 м² и ще се ползва като пешеходна.

позволих си лека редакция на постовете ти ...
Takezo Sensey
panalov - специалист
Мислил ли си за тротоарни плочки?
Takezo Sensey - модератор
Почисти фугите и цепнатините там дето е напукано от треволяка и калта .Издълбай леко фугите.Метни някое и друго парче арматура може и готова армираща мрежа.Продава се на рула.Направи 3-4-5 см. замазка, армировката ще предотврати бъдещи пукнатини, а старата площадка ще служи за хастар, основа .След което може да налепиш кеф ти плочки кеф ти ломен (цепен) камък.

Успех !
Последна промяна от Takezo Sensey на пет мар 20, 2009 12:14 pm, променено общо 1 път.
housedoktor - майстор
Е Такезо ти е представил чудесно решение за проблема. Само сложи бетон контакт за по добра връзка между стария и новия бетон.
svetliopi44 - Чирак...
Уф тоя бетон контакт( на БОРО) каква мизерия ми сътвори на последния обект не е истина ... не знам дали съм попаднал на лоша партида или са му развалили качеството но 35м2 саморазливна замазка отиде в кофата...
housedoktor - майстор
Използвам на Деко професионал -зеления .много е икономи4ен и добър.А за саморазливната нямаше ли грунд ,като част от системата.За саморазливна ползвам на Стром 21 грунд и замазка и съм много доеолен.Две ръце грунд на"кръст" и после разливам
Takezo Sensey - модератор
housedoktor написа:
Е Такезо ти е представил чудесно решение за проблема ,Само сложи бетон контакт за по добра връзка между стария и новия бетон
Налучквам housedoktor-е . :wink:

Да допълня. :
Старата площадка може да бъде допълнително натрошена с голям ( боен ) чук. :idea: Идеята е да се отворят още цепнатини където да влезе от новия бетон по-здраво ще стане предполагам. :idea:
Щото аз 'ич нищо не разбирам . :ops:

housedoktor-а е спец. :roll:
Последна промяна от Takezo Sensey на пет мар 20, 2009 12:19 pm, променено общо 1 път.
svetliopi44 - Чирак...
А за саморазливната нямаше ли грунд ,като част от системата.За саморазливна ползвам на Стром 21 грунд и замазка и съм много доеолен.Две ръце грунд на"кръст" и после разливам[/quote]

Ами аз я полагах на гладка циментова повърхност която няма абсорбция и просто ми трябваше нещо да свърже двата слоя , и преди съм го правил по тоя начин ... за пръв път ми се случва за това си мисля че съм попаднал на лоша партида ... замазката е на Стром ... надигна се като паркет :shock: и то след 4 седмици ... чудо не виждано ... кой ли не питах никой не може да ми каже защо се е получило така ... да се напука да ама да се надуе ... :shock:
housedoktor - майстор
Иаз няма идея защо.... :? От доста време им ползвам продуктите и никакви оплаквания нямам.Да не би да е мръзнала или проблем с подготовката на основата...идея нямам как може да се надигне
svetliopi44 - Чирак...
И аз първо това ми мина през акъла да не би самия материал да е стоял дълго по складовете и да е мръзнал... основата я почистих идеално от всякакви налепи , изметох я и даже я измих ... на другия ден грундирах след изсъхването и (даже бях опаковал всички изходи с найлон за да не попадне прах в помещението и да не става никакво течение) след 5 часа започнах да разливам ... 4 седмици нищо и на 5тата почнаха леки пукнатини докато не се надигна ... температурата не е падала вътре под10 градуса... :shock:
  • 1
  • 2

Тема "Възтановяване на стара циментова площадка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: