Ел. инструментите. Консумативи.
bad to the bone - специалист
Искам да попитам някой ,ако знае може ли електрожен да работи на генератор 2,2KVA или е прекалено слаб за това.И евентуално ако взема някакъв инверторен които предполагам са по-слаби като мощност дали с него ще стане
Милен - майстор
Няма да стане, слаб е за трансформаторен електрожен.
dragozow - майстор
Не става. Най-много да изгориш генераторната част. На инвертор 130А му трябват 5 киловата, реално генератор 5 киловата подскача като почнеш да заваряваш. Трябва поне киловат повече. Продавам много генератори и заваръчни машини, пробвани са различни комбинации. Повечето проби без да се помисли водят до дефект на едната машина. Отделно на инвертора трябва да пише че може да работи с генератор защото има и доста лакоми модели. Ето ти една примерна таблица с инвертори, в последната колонка пише кой с какъв генератор може да работи:

Изображение

Генератори около 2 киловата се купуват за къмпинг или един/два електоруреда които да работят аварийно. Съществуват заваръчни генератори:
http://hitachi.bg/ViewProduct.aspx?id=97
Тяхната полезна работа като заваръчна машина е много по-добра отколкото като на генератор, направени са да се ползват именно за първото. Мога да пиша по въпроса до утре ама отговора е "не става".
Жалко,просто ми трябваше да направя две,три заварки на полето където няма ток.Изглежда ще търся друга алтернатива.Благодаря за отзивите.
tonkata - специалист
Аз съм заварял с инвертор и това, като през това време е работел и малък ъглошлайф. Не рискувахме да пуснем и големия, да не окотим генератора.

Прикачен файл

059 240 037.jpg
059 240 037.jpg (24.4 KиБ) Видяна 9579 пъти
null - специалист
Без да съм специалист
Някъде мисля из тоя форум имаше една тема и там се споменаваше някакъв японец дето цитиращите не му харесваха заварките. Оказа се, че човекът не е ползвал електрожен, а два акумулатора. Даже по-надолу в темата си пишеше, че не би трябвало да е проблем да си свършиш малко работа и без ток
:megaeek:

Прикачен файл

batterywelder2.jpg
batterywelder2.jpg (68.62 KиБ) Видяна 9529 пъти
Милен - майстор
:shock: Това ако е вярно е направо върха. За какво ти е инвертор тогава :roll:

Ако опреш до тях снимай заварките и пиши отзиви как се държи "галваничния" електрожен :shock:
Spokoiniq - майстор
Три читави акумулатора-300 и кусур кинта...някой беше пуснал тема за български инвертор за 400 и Драгозов обясни че са читави и ги продава.Та не знам кое е по-добре, освен че можеш да заваряваш на полето.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не става ли газопламъчно? Поне е сигурно,че ще стане шев

Тема "въпрос за генератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: