Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naskov - майстор
stepoff написа:
на този бойлер от снимката всички изходи са му от ляво. и го има в наличност в един от магазините в които проверявах. Добър избор ли е като цена(270 лв) /качество?
Цената е като навсякъде. След около 20мин температурата на водата в бойлера се изравнява с тази на топлоносителя, така ,че според мен болера е добър( за цената си де) :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Spokoiniq написа:
@ЛГанев-Температурата на рециркулацията на водата не е достатъчно топла за да свърши работа.
Вие двамата с naskov си противоречите:
naskov написа:
След около 20мин температурата на водата в бойлера се изравнява с тази на топлоносителя
и както обикновено истината е някъде по-средата.

ПП.Не съм подстрекател, това в предния пост беше шегичка :wink:
Spokoiniq - майстор
Е може човека да е решил да спести от подгряване на вода и да си сложи бойлер със серпентина и в топлофициран апартамент, какво пречи да си байпаснеш лирата на парното в банята през серпентина, ако го направиш културно и незабележимо с просто око :lol:
naskov - майстор
LazarGanev написа:
Spokoiniq написа:
@ЛГанев-Температурата на рециркулацията на водата не е достатъчно топла за да свърши работа.
Вие двамата с naskov си противоречите:
naskov написа:
След около 20мин температурата на водата в бойлера се изравнява с тази на топлоносителя
и както обикновено истината е някъде по-средата.

ПП.Не съм подстрекател, това в предния пост беше шегичка :wink:

Не виждам противоречие. Ако температурата на рециркулация на водата е 40гр., то бойлера ще се загрее до 40гр. Само че, според мен да се прекарва рециркулацията през серпентината не е добра идея, тъй-като серпентината на тези бойлери е от черна тръба, която е емайлирана единствено от външната страна, а от вътрешната е пълна с ръжда
LazarGanev - "Велик майстор"
А бе тя ръждата се измива веднага - половината ни улични тръбопроводи са ръждиви. Важното е, че е на аванта, ама си е чиста кражба от съседите, затова не е добра идея.
Противоречието е, че Spokoiniq твърди, че тази температура е недостатъчна, за да загрее бойлера, а ти казваш, че ще го загрее за 20мин. Истината е, че температурата ще се изравни много бавно при тази ниска температура около 40°С и при малка площ на серпентината. За 20мин. може да стане при 80-90°С температура на топлоносителя и добра инсталация.
Последна промяна от LazarGanev на нед мар 22, 2009 10:21 am, променено общо 1 път.
Spokoiniq - майстор
Ми поръчваш си от Светлю неръждаем бойлер с неръждаема серпентина с какъвто извод ти душа иска и ти дреме за ръждата.
mityom - специалист
Колеги и аз ще взимам бойлер наскоро и ако може да ме ориентирате на какво да се спра. Мисля да е 200 литра с 2 серпентини, като ще го грея лятото с 2 селективни колектора, а зимата с котлето, ама проблема ми е, че ще е на най- високото и отдалечено от котела място на последния етаж до разширителя щото имам студена и топла вода от тръбопровода и парното, та ми остава само колекторите да му вържа, пък и е мн. близо до тях. Ако може да ме светнете малко за марка и модел и дали да е толкова голям за 2 домакинства.
vladtod - специалист
mityom написа:
Ако може да ме светнете малко за марка и модел и дали да е толкова голям за 2 домакинства.
От домакинства до домакинства има голяма разлика,според мен е идеално а за колекторите може да почетеш малко,писано е.
stepoff - специалист
След доста мнения и препоръки мисля да взема Бойлер от SUNSYSTEM.
хоризонтален 80л. с ъс серпентина,емайлиран. Ако някой има преки впечатления ,нека сподели. Благодаря на всички !!!!
filmatoplo - майстор
Бягай далеко от Сънсистем , само техни продукти монтирам големи ядове.Някой шеме опрекне (ти защо тогава ги монтираш)-монтирам само сл панели и големите им бойлери по 300-400-и 500 литра които горе доло са добри обаче малките им бойлери са пълен боклук -не си купувай .

Тема "Бойлер-мнения" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: