• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
Здравейте ,

Като новобранец в строителството бих искал да ви попитам коя (вътрешна) стена е по-добра тухла единичка или итонг. Стената ще я изграждам за да мога да си осигуря помешение за кухня. На нея ще се монтират шкафове (горни). Благодаря предварително .

П.П. Към Модератора нямах време да преровя форума( огромен е ) за да намеря подобна тема ,съжалявам ако съм нарушил няколко правила :)
panalov - специалист
С тухли е много трудоемко , итонг е твоето решение
Master_Kenobi - V.I.P.
Споко, всичко е ОК. Само заглавието промених, защото половината са "Моля"..., "Помощ"...

Според мен и двата материала са подходящи в твоя случай. Итонга е по-лесен за работа - зидане и мазане. За здравината не се притеснявай, ще носят шкафовете, но вземи мерки за укрепването на новата стена към съществуващите и към тавана. Ако правилно съм разбрал - преградна стена в съществуващо помещение ще е, нали?
Последна промяна от Master_Kenobi на пон мар 23, 2009 2:27 pm, променено общо 1 път.
Takezo Sensey - модератор
panalov написа:
С тухли е много трудоемко , итонг е твоето решение
С тухла не е ли малко по евтинко ? :?
Master_Kenobi - V.I.P.
Takezo Sensey написа:
Не знам точно, ама щом е единичка, едва ли. Пък после и мазането. С итонга може и само със шпакловка да мине.
Takezo Sensey - модератор
Master_Kenobi написа:
Takezo Sensey написа:
Не знам точно, ама щом е единичка, едва ли. Пък после и мазането. С итонга може и само със шпакловка да мине.
Вярно е !
Spokoiniq - майстор
Звукоизолацията на итонга спрямо тухлата е плачевна.Иначе за лесно-лесно е.
Master_Kenobi написа:
Споко, всичко е ОК. Само заглавието промених, защото половината са "Моля"..., "Помощ"...

Според мен и двата материала са подходящи в твоя случай. Итонга е по-лесен за работа - зидане и мазане. За здравината не се притеснявай, ще носят шкафовете, но вземи мерки за укрепването на новата стена към съществуващите и към тавана. Ако правилно съм разбрал - преградна стена в съществуващо помещение ще е, нали?
Да така е ,но как да я укрепя (да е по-здраво) ? И питам за тухлата защото имам тухли а итонг ще трябва да купувам : :?
housedoktor - майстор
апартамент ли е,или къща на гредоред.Има значение и теглото все пак
къща ,етажа е 1-ви отгоре има 8см плоча,но стената няма да има носещи функций
  • 1
  • 2

Тема "Тухла или итонг за преградна стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: