• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Мечтата на всяка домакиня
Fortune - специалист
Стефан написа:
Аз НИКОГА не купувам евтини боклуци, а търся качественото. Все пак, не съм против стоящите батерии. Съвета ми е да ги свързвате не с меки, а ТВЪРДИ връзки. Обясних защо. Нека всеки сам да си решава.
Не всеки може да си позволи най-доброто!
Аз например се старая, да според възможностите си, да взема по-качественото например вместо китайски смесител за 30 лева, купих български за 160. Но, въпреки че МДФ плоскостите са по-качествени, шкафовете ми са от ПДЧ. Фаянса в банята също ми е от 30 лева, не от 150.
Та моето мнение, както съм писала и в друга една тема е, че не смятам за нормално да надхвърляме финансовите си възможности, да затваряме по 10-15 хиляди в една кухня или баня и то на кредит.
malkstor - специалист
Аз си сложих стенен смесител. Тръбите си бяха на такава височина, а и ми допада повече. Една от причините е тази, че мисля и левичари, и десничари биха работили еднакво удобно с него, а иначе ако трябва да го забия в единия край на мивката, ще го направя както ще ми е удобно на мен, но аз съм левичар. Като се наложи някой десничар да измие нещо, може да не му е толкоз удобно. Освен това със всичките тези весело стърчащи изводи стоящите смесители не ми харесва как изглеждат. Това, разбира се, си е въпрос на лична преценка.

Относно реда - поне аз постъпих така - избрах мивката, монтирахме я и чак след това прецених какъв смесител да взема, взех размери и отидох в магазина. Доволен съм как се получи всичко, само дето още се боря със сифона :lol: но днес ще му видя сметката и на него.

п.п. още един глас за Видима Идеал :)
Fortune - специалист
malkstor написа:
Аз си сложих стенен смесител. Тръбите си бяха на такава височина, а и ми допада повече. Една от причините е тази, че мисля и левичари, и десничари биха работили еднакво удобно с него, а иначе ако трябва да го забия в единия край на мивката, ще го направя както ще ми е удобно на мен, но аз съм левичар. Като се наложи някой десничар да измие нещо, може да не му е толкоз удобно. Освен това със всичките тези весело стърчащи изводи стоящите смесители не ми харесва как изглеждат. Това, разбира се, си е въпрос на лична преценка.

Относно реда - поне аз постъпих така - избрах мивката, монтирахме я и чак след това прецених какъв смесител да взема, взех размери и отидох в магазина. Доволен съм как се получи всичко, само дето още се боря със сифона :lol: но днес ще му видя сметката и на него.

п.п. още един глас за Видима Идеал :)
Няма лошо и на стената да е, предполагам че си сложил с една ръкохватка? Аз съм имала и на стената, определено ми е по-трудно за почистване, но беше и с две ръкохватки, първо докато си настроиш топлата вода, после пък докато я спреш, омазва се отвсякъде. Абе общо взето докато му свикнеш.

То сифоните са страшна работа, особено ако мивката е в баня и сифона е от онези иноксовите...

А колкото до спукване на меките връзки и съответно наводняване, то и с твърдите пак става, моята маза се напълни от твърда връзка.
Fortune - специалист
беба написа:
Леле..... ама то много като нас имало бе :lol:
Свалих си и една програмка та ще се пробвам да нарисувам проекта за да ви го покажа.

Нещо не ми се вижда удачно мястото за газовата бутилка// в шкаф отстрани на печлката/
Ние тук се отплеснахме, готов ли е проекта? Ако искаш постни го, за да го обсъдим.
masterval - майстор
Rumen Iankov написа:
По добре батерията да е на стената.Всички стоящи батерии са вързани с гъвкави връзки.И ако се спука гъвкавата връзка ще стане страхотно наводнение. :)
Въпреки че моята стояща батерия е свързана с медни тръбички (не се хваля, просто така беше комплектована), подкрепям стенния монтаж.
А къде е мястото на газовата бутилка, ако не до печката?
malkstor - специалист
Fortune написа:
Няма лошо и на стената да е, предполагам че си сложил с една ръкохватка? Аз съм имала и на стената, определено ми е по-трудно за почистване, но беше и с две ръкохватки, първо докато си настроиш топлата вода, после пък докато я спреш, омазва се отвсякъде. Абе общо взето докато му свикнеш.
Не, обикновена с 2 ръкохватки, понеже топлата вода идва по тръба от бойлера в банята реших че така е по-добре.

masterval, родителите ми ползваха преди ремонта газова печка и газов бойлер. Бутилката за печката беше изведена на открита тераса в дървен шкаф (за да не се нагрява от слънцето). Според мен така е по-безопасно, в случай че от някъде започне да изпуска газ. Бутилката за бойлера и сега си е вътре, понеже няма направена инсталация. Сега бутилката и за печката е вътре.
Няма да забравя обаче как като бях малък в блока срещу нас се взриви кола в гараж - колата беше въглен, а вратата на гаража беше залепена като лепенка на отсрещната стена и беше изкъретна барабар с пантите. Газовата уредба била започнала да изпуска и когато концентрацията на газта в съотношение с въздуха достигнала определена концентрация и БУМ. Заради това аз лично ако бих ползвал нещо на газ, предпочитам да е на открито.
беба - специалист
Fortune написа:
беба написа:
Свалих си и една програмка та ще се пробвам да нарисувам проекта за да ви го покажа.

Нещо не ми се вижда удачно мястото за газовата бутилка// в шкаф отстрани на печлката/
Ние тук се отплеснахме, готов ли е проекта? Ако искаш постни го, за да го обсъдим.

Ох, беше готов ама кво ми трябваше да чета сега искам изцяло нови неща и ще трябва нов проект да се прави. С програмата дето я свалих нещо не успявам да се справя то си иска и време, а нямам такова май пак ще трябва към някоя фирма да се обърнем за проектта макар че е ми се харесва тази идея понеже после пак ще искам д апроменя нещо и пак ще трябва да ходим. Освен да се опитам аз да начертая кое къде искам да е...... ама няма да се смеете хич ме няма и дано да се разбере нещо де че досега само аз си разбирам :lol:
за мивката реших да е Тека само не мога да се ориентирам 19 см дълбочина дали е достатъчна :?
Fortune - специалист
беба написа:
Fortune написа:
беба написа:

Ох, беше готов ама кво ми трябваше да чета сега искам изцяло нови неща и ще трябва нов проект да се прави. С програмата дето я свалих нещо не успявам да се справя то си иска и време, а нямам такова май пак ще трябва към някоя фирма да се обърнем за проектта макар че е ми се харесва тази идея понеже после пак ще искам д апроменя нещо и пак ще трябва да ходим. Освен да се опитам аз да начертая кое къде искам да е...... ама няма да се смеете хич ме няма и дано да се разбере нещо де че досега само аз си разбирам :lol:
за мивката реших да е Тека само не мога да се ориентирам 19 см дълбочина дали е достатъчна :?
На Тека не са лоши, засега отзивите ми за текстура лен са добри, не се драска, не личат капки, така че помисли в тази насока. Смятам, че 19 см е ОК, но нека да е по-широчка :), ако нямаш миялна особено.

Дай размери на мястото, а най-добре снимка и опиши какви уреди ще има и какви са ти изискванията. Също и цветово? Може да измислим нещо, има много съфорумци, които биха ударили рамо с проекта.
silllveto - Майсторица
Аз имам 19см на Тека, в най-дълбоката й част, хубава е. Въпросът е да не е под 18см. Смесителят ми пак Тека с изтеглящ се душ. Отиди във фирменият им магазин, там ще ти я продупчат.
За програмите за планирене - най-лесна ми е Ално.
беба - специалист
Fortune написа:
беба написа:
Fortune написа:

На Тека не са лоши, засега отзивите ми за текстура лен са добри, не се драска, не личат капки, така че помисли в тази насока. Смятам, че 19 см е ОК, но нека да е по-широчка :), ако нямаш миялна особено.

Дай размери на мястото, а най-добре снимка и опиши какви уреди ще има и какви са ти изискванията. Също и цветово? Може да измислим нещо, има много съфорумци, които биха ударили рамо с проекта.
Само да дойде майка ми да погледа бебето за 15 мин и ще ида да снимам. Ще опиша и старите неща как ги мислех.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "НЯКОЛО ВЪПРОСА ЗА КУХНЯТА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: