Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
С какво мога да режа дебел стиропор?
nerizamf - напреднал
Пробвай с лист от ножовка.
velsi - Почетен майстор
Класика е рязане с нагрят реотан. Конструкцията на приспособлението може да е най-различна.
masteradmin - майстор
Аз го рязах с опъната на винтове, завити в каса на врата, струна от китара, през която с траф от детско влакче бях пуснал ток. Струната става червена и ако не натискаш много става супер.
Като струната я слагаш на такава височина от пода, колкото искаш да ти е дебел стиропора. И просто парчетата ги пързаляш по пода.
Стефан - майстор
Имам един въпрос - тази струна, след като се нагрее до червено, не се ли отпуска и сряза да стане крив. Аз пробвах с кантал, свързан към зарядно устройство за акумулатор, ругулируемо. Но кантала се отпуска при нагряване.
Мисля, че с една ролка (или просто нещо, което е изолирано и няма да се нагрее) и тежест в единия край на кантала, ще решиш проблема с отпускането на кантала.

Прикачен файл

untitled1.JPG
untitled1.JPG (13.07 KиБ) Видяна 3316 пъти
velsi - Почетен майстор
Идеята е добра, но така при натиск реотана ще поддава, защото тежестта ще отпуска и ряза ще се изкриви. Според мене кантала се отпуска само първоначално и просто е необходимо дължината му да се отрегулира. Ако това не помага предлагам в горната конструкция просто да се замени тежестта с някаква подходяща пружина, макар че като се замисля може и да се експериментира с количеството тежест.

Тема "Стиропор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: