• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
iveliks - специалист
Здравейте на всички съфорумци искам да попитам какво е мнението ви за бамбуковият паркет искам да слагам в къщи и малко инфо не ми е излишно кажети според вас плюсове и минуси.Благодаря
NRG7 - специалист
Почети тук: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 103b77efdb

Бамбуковия паркет стои красиво,фаца има. Слага се бързо, като ламинат. Няма нужда от циклене и лакиране, защото се продава с готово покритие.
Има един недостатък - тройно по-скъп е от паркета. :?

ЦЪК

Най-добър вариант е многослоен паркет.
Това е паркет направен по нова технология. Изглежда като ламинат, но не е тапет както смятат ламината. А е естествено дърво наслоено на няколко ката. Има трислоен, петслоен. Слага се като ламинат. Плоскостите са големи и повърхността е обработена и лакирана.
Това сега е много актуално в Европа.
По цена е малко по-скъп от паркета. Ако хубав паркет ще ти излезе 40 лева на квадратен метър, многослойния (тройка) - около 60 с поставянето, первази, подложки.
Както и за ламинат, трябва да имаш идеално равна повърхност.
За мен това е най-добро решение,но ти ще си прецениш. :irre:
Успех!
:)
ЦЪК

-------
Моля, не разтягай страниците с дълги линкове.
Master_Kenobi

Прикачен файл

0f88fd4dfcfab.jpg
0f88fd4dfcfab.jpg (13.75 KиБ) Видяна 11030 пъти
Последна промяна от NRG7 на вт мар 24, 2009 2:19 pm, променено общо 1 път.
panalov - специалист
[quote][/quote]
Bamboo (БАМБУК)
Ботаническо название - Bambusa. Немско - Bambus, английско - Bamboo. Бамбукът расте в тропиците и субтропиците. Бамбукът формално не е дърво. Той е от семейство житни. Неговият ствол е одървесена слама, достигаща при някои видове 40 м на височина и 30 см в диаметър. Естественият цвят на бамбука - златисто-сламен с по тъмни напречни линии на места, където се намират възлите на стъблото. Структурата е еднородна, плътна. Особеностите на строежа на бамбука не позволяват да се използва в естествения му вид при изработка на изделия от масив. Затова паркетните планки от бамбук се лепят в заводски условия от отделни части. Паркетът БАМБУК е добре устойчив към механични и климатични въздействия. При шлифовка на Бамбуковия паркет е необходим правилен подбор на абразивни материали. Цветовете на паркета БАМБУК са от светло до кафяво.
Плътност: средно 800 кг/куб.м.
Твърдост по Бринел: 4,7.
NRG7 - специалист
panalov,обърни внимание на това,какво точно е писал човекът: :cool:
iveliks написа:
Здравейте на всички съфорумци искам да попитам какво е мнението ви за бамбуковият паркет искам да слагам в къщи и малко инфо не ми е излишно кажети според вас плюсове и минуси.Благодаря
Не мисля,че го интересува,откъде произхожда бамбукът... :? :-D
Нямам в предвид,че не е полезно инфото ти,но не се връзва някак.
Мое мнение,sory. :-k
iveliks - специалист
относно цената не мисля че е много по скъп от дъбовият паркет цената му е 40лв.А относно трислойните паркети цената им започва от 65лв а по качества са както и ламината на визия също на тропане пак като ламината само че в цената вече се отдалечават доста мисля ако се сравни .При мен целта е да се избегне това тропане като се ходи по него дори с пантофи .Не мисля че има смисъл да си сложа трислоен паркет който освен мен никой няма да го различи дали не е лаинат а цената е доста различима .Та въпроса беше за Бамбука .Взел съм си една дъска за рязане на хляб и я подложих на повторно шлайфане и стана като нова и това ме успокоява че има начин за рециклиране след време като се съсипе.Споделете мнения
NRG7 - специалист
Ок,предоставяме ти инфо,а ти решаваш,как ще постъпиш. Естествено,че ще избереш по приемливият вариант. Ако искаш Разрови се и в Google там със сигурност ще намериш повече информация,която надявам се да те задоволи.

Автор Съобщение
iveliks

--------------------------------------------------------------------------------

относно цената не мисля че е много по скъп от дъбовият паркет цената му е 40лв.А относно трислойните паркети цената им започва от 65лв а по качества са както и ламината на визия също на тропане пак като ламината само че в цената вече се отдалечават доста мисля ако се сравни .При мен целта е да се избегне това тропане като се ходи по него дори с пантофи .Не мисля че има смисъл да си сложа трислоен паркет който освен мен никой няма да го различи дали не е ламинат а цената е доста различима .Та въпроса беше за Бамбука .Взел съм си една дъска за рязане на хляб и я подложих на повторно шлайфане и стана като нова и това ме успокоява че има начин за рециклиране след време като се съсипе.Споделете мнения
panalov - специалист
Това е цитат и ни мисля че трябва да го променям.

Повече инфо не вреди никому.
"Колкото повече, толкова повече"
silllveto - Майсторица
Съседка има бамбуков и мн го пази. Писах някъде, че веднъж в Практис драснах с нокът върху една мостра - много е мек.
EDI - майстор
Аз съм твърдо за обикновено дюшеме.Има само предимства, без минуси.Освен това е 3 пъти по евтино от паркета и по-евтино от ламината.
kolaborator - специалист
Какво му е на този бамбук,че е толкова скъп! :? В азия се използва масово в строителството,дори и за скелета! освен че идва от далеко ,не виждам цената на какво се дължи!Тъкмо затова че е евтино се използва масово,а тук....!?!
  • 1
  • 2

Тема "Бамбуков паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: