Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
bidjo - напреднал
Здравейте отново.
Този път искам да питам относно подматрачните рамки.
Скоро си купихме легло с латексов матрак и подматрачна рамка РОСМАРИ с размери 144/190. Когато легнем на него имам чуството, че ламелите се огъват обратно. Това нормално ли е и не се ли губи ефекта и удобството на матрака?

Прикачен файл

c7c8238f56f78ed2de6898feb67fc32c.jpg
горният в дясно
c7c8238f56f78ed2de6898feb67fc32c.jpg (44.92 KиБ) Видяна 21191 пъти
velsi - Почетен майстор
Доколкото знам това е напрегната конструкция от букови летви. Идеята и е точно да пружинира. Не е нещо обезпокоително стига да възвръща после първоначалната си форма.
bidjo - напреднал
Да амa се получава ефекта на разтегната пружина, като легнат двама души и се сабират посредата.
velsi - Почетен майстор
Тогава значи или вие сте много тежки, или рамката е нещослабичка.
Palawnik - специалист
bidjo написа:
Да амa се получава ефекта на разтегната пружина, като легнат двама души и се сабират посредата.
Ако е със законната съпруга кофти номер. Ако е с интимната приятелка лошо няма. :-D :-D
Този номер се получава при двойните легла. Няма как така е. Когато си купувах спалня ме предупредиха за това.
Има два начина да се реши проблема:
1. Сменяш съпругата с по-лека или и двамата на фитнес.
2. Правиш си нова рамка.
Аз избрах второто.
Ако не се сещаш как да го направиш питай.
bidjo - напреднал
За съжаление ПРОДАВАЧКАТА горкат не ме предопреди, явно нещо не е в час. Тя въобще не знаела че се предлагали и други видове рамки, попаднъл съм на КОСУЛТАНТ, а? Сега сам в процес на преговори за подмяна с другата (тази която е с регулиране на твардостта) или да я варна.
Дали ще има ефект от другата рамка или направо, ако е вазможно да я варна и да търся някаква алтернатива?
Palawnik - специалист
Иди в магазин в които продават дървени дъски или нещо подобно. Сглоби си една и ще си доволен. Ако започнеш да си я правиш не ртябва да са плътно една до друга, за да не се запарва през лятото
velsi - Почетен майстор
bidjo написа:
За съжаление ПРОДАВАЧКАТА горкат не ме предопреди, явно нещо не е в час. Тя въобще не знаела че се предлагали и други видове рамки, попаднъл съм на КОСУЛТАНТ, а? Сега сам в процес на преговори за подмяна с другата (тази която е с регулиране на твардостта) или да я варна.
Дали ще има ефект от другата рамка или направо, ако е вазможно да я варна и да търся някаква алтернатива?
Зависи колко пари си дал за нея и на кой вариант си по-склонен. Аз бих пробвал с другата рамка.
masteradmin - майстор
Аз моита подматрачна рамка си я правих сам но я уцелих чак от 3-ия път. Така че не се коси. Според мене ако не си купиш 2 единични рамки, винаги ще се събуждате един до друг в средата. Аз на моита накрая и подложих 2-3 трупчета в средата. Добре, че матрака ми е убиец :)
BayDragoy - помощник
masteradmin написа:
Аз моита подматрачна рамка си я правих сам но я уцелих чак от 3-ия път. Така че не се коси. Според мене ако не си купиш 2 единични рамки, винаги ще се събуждате един до друг в средата. Аз на моита накрая и подложих 2-3 трупчета в средата. Добре, че матрака ми е убиец :)
Може ли малко повече информация как се прави такава рамка. Аз също искам да си направя една но не ламелна а обикновена, която да си я ползвам с механизъм за спалня за матрак 160 х 190

Тема "подматрачна рамка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: