• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
ELEMENTAL - специалист
Налага ми се да си пребоядисам пералнята.Как да махна старата боя?Със смивка (2 вида - Терминатор и Дунав) пробвах - ефекта е нулев.С шкурка 60 номер става, ама прекалено бавно.
8180 - майстор
Що не я загладиш и после фолио, ако не си го отхвърлил като вар. вече.
Вероятно е с т.н. "прахово" боядисване - може да се пребоядиса по същия начин - добре покрива, може и върху старата боя.
Spokoiniq - майстор
Ако е истинска боята на пералнята трябва да е прахова, т.е. с шкрка ше ти се оттели вола.Правил съм го, и ще ти кажа.Обезмаслява се, зануляват се преходите където е паднала или си обелил боята.после се боядисва прахово, може и в цвят върху бялото, няма проблем.Прахова върху прахова не е проблем, и не се налага свалянето изцяло на старата.Ако не знаеш къде да те пратя, виждал съм куп цели каркаси да боядисват, аз правих преден панел на една Бош, отделно всичките джанти на трите коли съм правил там, доволен съм.
kolaborator - специалист
ELEMENTAL написа:
Налага ми се да си пребоядисам пералнята.Как да махна старата боя?Със смивка (2 вида - Терминатор и Дунав) пробвах - ефекта е нулев.С шкурка 60 номер става, ама прекалено бавно.

А защо трябва да я махаш,не става ли да матирш,обезмаслиш и да боядисаш? :?
ELEMENTAL - специалист
Благодаря на всички за отговорите!Спирам се на варианта на kolaborator.
Spokoiniq - майстор
Върху прахова боя без основа грунд за акрила нищо няма да се хване за повече от няколко месеца.нямаше 10 кинта на квадрат праховото боядисване, не разбирам защо се дърпаш?
silllveto - Майсторица
Да използвам темата, мислех да обновя един стар хладилник. Пресметнах с фолио - стори ми се скъпо и некрасиво. И се сетих за шпрейовете боя металик, с които пръскат колите. Дали ще стане?
Spokoiniq - майстор
Ако не си бояджия или художник на графити задължително ще стече :)А боята не е евтина, иначе може да си купиш един спрей да тренираш на някоя ламарина.Ако не ти е за фейс, а само за освежаване може да го спретнеш с нитроцелулозните готови спрейове.Горните които споменах са забъркани акрилни автобои напълнени във флакон.
kolaborator - специалист
silllveto написа:
Да използвам темата, мислех да обновя един стар хладилник. Пресметнах с фолио - стори ми се скъпо и некрасиво. И се сетих за шпрейовете боя металик, с които пръскат колите. Дали ще стане?

Не мисля,нямат покривност!те са за освежаване а не боядисване!
silllveto - Майсторица
Мерси :)
Все пак ще взема да пробвам. Хладилника е с единя крак в боклука. Подходящ е за експерименти :-D
  • 1
  • 2

Тема "Премахване на боя от пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: