Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
pipchi - напреднал
Оказва се ,че тъпите бойлери на Елдом Инвест вътре са с пластмасова тръба ,хваната с подходящ съединител за тръбата на топлата вода.Просто с течение на времето тя се разпада от топлото и готово - прецакан си .И това нещо си го знаят ,но проблема си е твой.Идват мърлят навсякъде-все пак не са си у тях-бъркат вътре и отвиват остатъка пластмаса и отвън набиват нова -според тях по-качествена пластмасова тръба и готово.Остава да си изчистиш и да чакаш нови изненади!!!!

Благодаря на всички за отзивчивостта!!!!!
masteradmin - майстор
Мале последния ми боилер е на Елдом инвест - беше наи скъпия 300лв неръждавеика. Ако се прецака това ще ми е 3-ия за 4 години. Незнам вече какво да правя с тези боилери.
bluelemon - специалист
Моят елтехник ми забрани с указ да си взимам бойлер на елдом :) каза че в момента на пазара Tesy е най-доброто и че на елдом 50% от бойлерите давали дефекти. Пресен случай е мой колега. На един месец бойлер дефектира. Взех си хоризонтален 80Л 2Kw на Tesy и сега чакам да ми пуснат тока да го пробвам :cool:
masteradmin - майстор
Предишния ми беше Теси с двоен керамичен водосъдържател - една нощ просто се сцепи и водата шурна като водопад. А първия беше италиански на индезит той беше емайлиран - пълна глупост след 1 година протече. А наи интересното че и на двата гаранцията не въжеше защото съм си го монтирал сам.
А колкото до електрото какво мислиш че има един бойлер.
1. термостат които се сменя за 2 мин. и бързовар които почти никога не изгаря.
Както и да е няма пълно щастие аз лично малко се отчая с тези боилери защото моите са хоризонтални и са под тавана в дървен шкаф всяка подмяна е кошмар.
между другото на теси са 160лв а на Елдом 300лв., защото само на Елдом са от неръждавейка. Оказа се че технологията е много скъпа за чужденците и затова няма вносни боилери с неръждаем водосъдържател. Всички емайлирани и керамични водосъдържатели са голям маитап.
bluelemon - специалист
Всички емайлирани и керамични водосъдържатели са голям маитап.
Незнам колко е вярно, но ми казаха че имало известни проблеми с този тип водосъдържатели при Tesy специално, които в момента били отстранени. То ще си покаже. Нещо била подобрена технологията ли кво и аз незнам точно. То за електрическата част е ясно, но все пак ако са качествени частите ще има и по малко проблеми.
donnna - специалист
аз съм с Матев - 3 бр. - неръждавейка, горещопоцинкован и горещопоцинкован със серпентина - единствения проблем, който съм имал е пробита тръбичка за терморелето...

но пък това е начин, като сваляш фланеца за да я смениш, да си почистиш котления камък вътре :-D

преди това бях с елдом.... без цинизми, но всеки декември месец аз правих бойлер.... без цинизми....
sanig - специалист
Свекърва ми беше с TESY за 4 год поне 20пъти идва майстор.Сега си взе на diplomat дано да няма дефекти. И моя е за смяна и съм се видяла в чудо каква марка да избера
donnna - специалист
препоръчвам Матев - горещопоцинкован. ако имаш повече парички - вземи матев - неръждавейка. това е истината! тези бойлери ги открих преди 5 години и съм много доволен.
има 1 малка подробност - поради влизането ни в ЕС и техните изисквания, не се произвеждат вече поцинковани бойлери, а само емайлирани и неръждавейка. ако е останал някъде из магазините матев - горещопоцинкован - грабвай го веднага - няма да съжаляваш. хората не са икономисвали материал, работили са с дебела ламарина за водосъдържателя.

ееееееех, ако знаеха на колко народ съм ги препоръчал техните бойлери....

а емайлирания бойлер за мен е боклук. емайлиран на елдом - голям боклук!
EDI - майстор
Аз пък съм с ЕЛДОМ от доста години.първия ми бойлер изкара 10-12 години и още сигурно продължава/продадох апартамента/.Сменил съм само веднъж нагревател.Съдържателя е емайлиран.сегашния ми също е техен.Вече 3 години няма проблем.Въпроса при покупката не е в марката, а в самия бойлер.винаги е възможно да има дефект в определена бройка продукция.
Ivan_Kurtev - специалист
Мога да кажа само едно !

Значи за случайте с Елдом, няма място за коментари, дано да ви се случи в гаранционен срок иначе после си е ужасни мъки!

TESY - имат гениалното намерение да си намалят гаранцията от 5 на 3 години за да си намалят и разходите по гаранционния срок !
Някъде някой беше писал, че му се е сцепил бойлера на Теси (Фикосота), по принцип на обучението в Шумен беше обяснено, че заварката е направена така, че ако вдигне много голямо вътрешно налягане и не сработи някоя от защитите, за да не се пръсне корпуса той е направен да се разцепи без да предизвика поражения за обкръжаващата го среда ! На всеки 2 или 3 хиляди бойлера се случва тази отслабена част да даде дефект ...... тоест без високо налягане да се спука (Ако е бил в гаранция е трябвало да го заменят)!

Аз бих ви препоръчал новите модели на бойлерите ДОМИНАТОР имат и гаранция 6 години !

В момента го препоръчвамна всички познати и никой не се е оплакъл ?!

Успех ! ?

Тема "Истината за Елдоминвест-проблем бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: