Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mdr - напреднал
Налага ми се да прекарам ток по земята в един коридор до мокрото помещение,защото не са оставили като са го строили.Питах и ми казаха че няма проблем само да е в гофрирана тръба и кабела да е СВТ.Моля и за вашето мнение.Проблем ли ще е ако наблизо минава и тръбата за водата.
Huhavela - специалист
Няма никакъв проблем,но задължително СВТ в шлаух.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
mdr написа:
Налага ми се да прекарам ток по земята в един коридор до мокрото помещение,защото не са оставили като са го строили.Питах и ми казаха че няма проблем само да е в гофрирана тръба и кабела да е СВТ.Моля и за вашето мнение.Проблем ли ще е ако наблизо минава и тръбата за водата.
Е нали пак "нас" пита. Пак ти казваме. Можеш по земята да прокараш, задължително да е в гофре.
Neno Er - специалист
Huhavela написа:
Няма никакъв проблем,но задължително СВТ в шлаух.
А може ли мостов кабел да се положи под подови и зад стенни плочки в баня?
220 В
mirk - майстор
Защо да не може под плочки. Дали е под плочки или под мазилка все тая. За подовите по-добре е ако е СВТ в тръба, мостовака може да се нарани от някоя не добре залепена и мърдаща плочка.
sandio2007 - напреднал
Някои държави въведоха допълнително изискване:всички токови кръгове минаващи дори от другата страна на стените или пода на \"мокри\" помещения да са задължително с ДТ З!Лично на мен ми се е случвало-при запaлване на осветлението в коридора се офазяваше металната каса на вратата за баnята!Монтажен винт на шкафче.Хората просто бяха късметлии!
krasiorocknroll - специалист
Ето тук е обяснено по-подробно.Дано ти свърши работа
http://www.paragraf22.com/pravo/naredbi ... 08-VII.htm

Тема "За тока по земята." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: