• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
romanpm - майстор
5 метра е за да не проникне вода през бялото уплътнение вътре в помпата , но и там елекромагнита по принцип е залят непромокаемо и все пак е добре да се следи нивото с ниворегулатор
Моята китайка работи дълго време малко над дъното за да чисти и капацитета и спадна наполовина , не е хубаво на сухо ще прегрее
Ако ти е чиста пробата вода не ти трябва филтър , обръщай внимание на дебита - ако клапана се нарани ще спадне ! :)
bonjyr89 - специалист
Според мен си направил добър избор за твоите нужди.Потапяй я спокойно на 5м както каза колегата ел.магнита е залят със нещо като епоксидна смола така че няма страшно.Хубаво е като ще я ползваш за питейна вода или за постоянна употреба да я монтираш 50см над дъното така дават за всички потопяеми помпи.Аз пуснах моята помпа на дъното понеже беше за изчистване на кладенеца от камъчките и пясъка малко и падна дебита но... още работи.
8мм. въже ти е напълно достатъчно за твоята помпа,аз с такова държа моята която е 23кг и тръбите и кабелите още около 100кг.
Ако имаш много пясък в кладенеца е хубаво да и сложиш филтри но ако не е чак толкова много няма проблеми да работи и така.
Относно времето на работа аз умишлено реших след като ми изчисти кладенеца (около 1 месец работа) да я оставя да работи денонощно да видя кога ще изгори :lol: ..... издържа ... :-D
ААА и за ниворегулатора ... трябва ти кабел с 3 жила и захранване 220в.
bambam2k - специалист
какво имаш предвид за ниво регулатора
3 жила и още 2 за 220в

ти каквъв ползваш
няква схема може ли да дадеш
bonjyr89 - специалист
Аз ползвам поплавъков понеже имам приятели които се оплакват от тези нивомери на ИНТИЕЛ (казват че дават грешка отчитат вода когато няма спират да работят и т.н. ) затова аз използвам поплавък защото там рапотата е сигурна или работи или не ... друг е въпроса,че тези червените на speroni които колегите са ги снимали в тази статия се разхерметизират и изгарят понеже изолацията им е от полиуретанова пяна. Та на твоя въпрос към кладенеца трябва да слиза един трижилен кабел до нивото което искаш да подържаш http://www.intiel.com/level-controller_bg.pdf . единия проводник е общ другия средно ниво а третия високо ниво.
crez - майстор
Аз използвам вече 4г. тази помпа за 20 м. Кладенеца е 14 м ф400мм има 4м воден стълб. Перфектно ми служи,поливам и пълна басейн с 21 м3 вода. Не се вади въобще от водата. ,в упътванието пише ако се извади да се постави веднага в съд с вода. Пусната е на 15 см от дъното,в момента в който започне да изхвърля мътна вода я спирам и след 1.5ч кладенеца пак е пълен
http://www.elmashbg.com/pompi.html
Като вида такива размисли относно помпите ми се плачи.С такива глупости се сблъсквам секи ден,и тези хора ги разделям на - прос,по прос,най прос,селски брегадир.Този трислоен филтър както го нарича този господин с течение на времето около 1 до 2 месеца се затлачва и помпата игаря,ако това може да се нарече помпа.Това е приспособление не ПОМПА.В каталозите на сериозните производители на помпа посочват,че безпроблемно пез тах минава 100g....300g. пясаък на 1 кубик вода на час. така че тези глупости са ненужни
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Нямаш проблеми, ноооо за да те чуе някой тук, би било добре да понатрупаш писано, да те опознаем. Инак, ти казвам, наричай си както искаш.
bambam2k - специалист
1.Режима на работа на помпата пише че 45мин работа 15мин почивка
сама ли го подържа или аз трябва да се грижа да го правя т.е. да е спирам на 45 мин работа за по 15 мин почивака?

2. отидoх да купувам маркуч 3/4 цола 19мм 25м
и като го видях какъв е твърд и колко тежи (7 кг) се замислих как ще го пускам и вадя на всяко ходене и като добавя помпата 5 кг. Ужас.
Погледнах на горния рафт имаше 1/2 цола доста по мек и лек
и ми се приска да ползвам такъв.
(мислех да мога да си го навивам на макара с въжето и кабела за ел.)
С някъв преходник от 3/4 на 1/2 цола да ли няма да се получи
но май помпата щяла да се тормози и да пикае

3. помпа или не и за тоя модел си място по слънцето
като ходя 10-15 пъти в годината и ми трябва вода за бита и някое друго цвете и дръвче за кво ми е помпа от 1000 лв и 20 кг
Илиян Илиев™ - майстор
На теб щом са ти много 12 килограма накарай мъжа ти да вади и спуска помпата. :wink:
bambam2k - специалист
е па я съм мъж
ама става въпрос за по удобно и компактно решение
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13

Тема "Моля помогнете -водна помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: