Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
hellrell - напреднал
Здр купих си наскоро ударна бормашина с обороти 2200 и 2800 об/мин

има си копче за регулиране на оборотите - 1 и 2 степен

мисълта ми е мога ли да си купя кръстат накрайник и да я използвам като винтовер на по-ниските обороти ?

или да си формулирм по друг начин въпроса - :?: 2200 об/мин добре ли са за винтовер или са много ? :?:

Не разбирам много затова моля бъдете снизходителни

:-D
Последна промяна от hellrell на пет мар 27, 2009 6:32 pm, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
Нещо бъркаш. Не ми се вярва оборотите да започват от 2200. Пък щом си си я купил що просто не пробваш дали става? Виж ако беше посочил марка и модел можеше и да коментираме.
hellrell - напреднал
мхм моя грешка
степените са 2 , може да работи на 2200 и на 2800

марката е TopTools 500w

а относно до опита се притеснявам като затягам винта нещо да не прецакам главата или там нещо на машината, затва да питам първо :?
housedoktor - майстор
Ако няма плавен старт -няма да ти е полезна много като винтоверт...
hellrell - напреднал
взех че пробвах, стана

аз пробивам дупки или пък завивам болтове веднъж годишно, ам ми беше мерак , нека да има :-D
Takezo Sensey - модератор
hellrell написа:
взех че пробвах, стана

аз пробивам дупки или пък завивам болтове веднъж годишно, ам ми беше мерак , нека да има :-D
Радваме се всичките - това изчерпа ли темата ? :wink:
shotik - майстор
Ще разбиваш шлиците на винтовете и може да стане така,че ако искаш да развиеш и няма да може.Другото е че ще се чупят битовете,но ти ще си прецениш.
hellrell - напреднал
kакто казах не правя много ремонти и ще я използвам рядко , мисля че добър избор съм направил, особено и за ниската цена, да ми свърши работа като преустройвам кухнята другия месец и после да се разваля ако ще :)

мерси на всички
ev_dimov - специалист
На времето си взех специално за това реверсивна бормашина с предпазен съединител. По принцип става(връща от пътя), но го няма регурирането на натягането. За по-честа и по-прецизна работа все пак винтоверта си е незаменим :)
karamundi - специалист
оборотите са много ще къса винтовете и ако ти се наложи демонтаж ковти вземи си накрайник за гипскартон със амбриаж за да спира сам да не презатяга винтовете

Тема "Бормашина - винтоверт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: