• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Как да се преборя с къртиците в градината и ливадата? :?:
evdoki - специалист
Здравей,
На първо четене ми хрумва вода.Вземаш маркуч пъхваш го в дупката и пускаш вода.
Сподели какво е станало
Osiris - специалист
с ултразвукови устройства и те просто ще се преместят мисля че гонят и сляпо куче :?
slavi_007 - напреднал
naliva6 na dupkata vrqla voda s soda kaustik uspeh
крум - специалист
Как така със сода каустик!! Че той ще унищожи почвата!

А и къртиците не е като да правят по една дупка в градината - виждал съм градини с по 3 дупки на квадратен метър.
slavi_007 - напреднал
ami ako si postoqnno tam 6te gleda6 gore dolu kade 6te izko4i i naliva6 v poslednata dupka da moje6 da q ubie6
Стефан - майстор
Най-екологичния начин е с права лопата/бел/, дебнеш къде пръстта мърда нагоре, и с рязко забиване и изкопаване, я изхвърляш навън. После "бой-бой", и готово.
Чувал съм и за други методи: с акумулатор от автомобил и две забити железни пръчки. Така рибарите си вадят червеи. Чувал съм/но не съм търсил/, че в МЕТРО продават устройства за прогонване на такива животинки. Но тогава ще отидат у съседа, а след време може и да се върнат отново у дома :?
Trifun - специалист
Стефан написа:
...После "бой-бой", и готово.
Ммммм, колко нехуманно самооо ... :sad:
Не е ли по-добре след като я измъкнеш, да и разкажеш един виц, и тя да умре - от смях :?:
:-D
world_explorer - специалист
Значи има 3 начина.
1. Отияаш в магазина на фирма GM (там продават и билките на Мандалджиев) и си купуваш ултразвуковото устройство. Захранва се с батерии (можеш да приспособиш и адаптер) и има ефективно деиствие в кръг с диаметър 25 м. :-D
2. Това съм го чувал за сляпо куче може да се пробва и за къртици. Отриваш дупката слагаш рибарски куки тройки големи на входа и ги вързваш здраво. Отиваш да си пиеш бирата с подходящо мезе. Добичето мрази течението и отива да зарива дупката но не може да се върне щото се хваща на въдицата. Оттам нататък действаш по съвест. :?
3.Разпръскваш произволно празни шишета. Вятърът ги кара да трептят и резултата е че добичето отива в двора на комшията :shock:

ПП шишетата може да са от изпитата бира водка уиски и т.н. :roll:
slavi_007 - напреднал
е това последното много ми добада но малко се самнявам да отидат у камшията :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "къртици в градината" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: