Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
eva_s - напреднал
Пак съм аз :razz: не мога да се сдържа да питам: Може ли някои да ми направи някакъв проект / дори и само надраскан на ръка/за този килер. Моята идея е зазидам вратата на килера, а да съборя портал откъм хола за да мога да използвам мястото.Искам цялото място да се уплътни с шкафове/ горни, долни/, да има предвидено място за мивка, печка/40 см./ и хладилник/60 см/ :?:
Пак ви благодаря предварително :hilfe: :hilfe: :hilfe: :hilfe: :gott:
eva_s - напреднал
:sad: :? :?
Защо никой не ми отговаря............... :cry:
ABel - напреднал
Никой не ти отговаря, защото при това разположение почти нямаш варанти за промяна. Аз поне не го виждам. Ако решиш да местиш кухнята трвбва да е близо до тръбите, значи единственото място е там където си е! Ако изнесеш кухнята на терасата на кухнята, какво ще ти бъде сегашната кухня? Много е малка за да бъде каквото и да е друго, за детска не е удобно, за спалня също, а пък за хол при този размер...На балкона на хола не можеш да изнесеш тръбите, така че той отпада за кухня. В сегашната спалня теоретично можеш да изнесеш кухнята, но не печелиш нищо, ако я преградиш например. Единствения вариант който АЗ виждам е да приобщиш балкона на хола към него и да го разделиш на две, като часта към коридора остане хол, а часта към балкона преходна спалня за вас. Така или иначе за да си легнете, гостите трябва са са си тръгнали :) . Преградата може да се направи цялата от ПВС и матирано стъкло, за да влиза светлина, и с плъзгаща се врата .
eva_s - напреднал
Благодаря ти, мнението ти е важно за мен, но незнам защо всички ми казват да се откажа от преустроството си. Моята комшийка е направила подобно нещо, изкарала си е кунята на терасата на хола преди много време и няма никакви проблеми.
Аз имам още време да се чудя, така приемам още идеи, стига някои да има такива и желание да ги сподели.
Предварително благодаря.
Emerald - модератор
От къде е взела съседката ти вода за балкона на терасата и как е направила наклон на мръсната канализация до банята? Това е абсурдно просто. Прекалено е далече.
ARTU - специалист
Водата лесно може да се докара до нужното място. Проблем е обаче отходната. на някои жилищни бликове на терасите минава водосточна тръба и се събира в подземен колектор. Аз мислех да я ползвам, но се оказа, че колектора е бил запушен преди години, срязали са тръбата и сега водата се излива долу пред блока...
eva_s - напреднал
Комшийката е използвала отходния канал на терасата както каза Artu.
крум - специалист
Това не е много добра идея - в стария ни блок така си бяха вързали пералнята на 3-тия етаж. Долу редовно ставаше гьол (тръбите не бяха много добре напаснати). И цветовото и обонятелното преживяване никак не бяха приятни в такива моменти...

А и целия блок ще разбира, като миеш чинии.
Учудвам се, че не сте виждали такива решения досега :) Аз съм виждал много пъти изведени пвц тръби от терасите, които вървят по стената и влизат в мазето, където са включени в канализацията. Много хора ползват терасите към хола за кухни. Така е, като се заженят децата - става тясно :-D
dildes - специалист
Ако балкона беше на спалнята, а не на кухнята щеше да е идеално :? . Ако искаш да си разшириш кухнята, изкарай я на балкона и да стане кухня с трапезария. Това което ти предлагам за другите стаи е спалнята да стане хол, а хола го разделете на две, но ще трябва да се лишите и от другия балкон, за да стане по-широко, от светлата страна направете детска стая, а от другата страна си оставете място, колкото за спалнята. Поне ние така направихме. Ако ми остане време ще кача снимки. :wink:

Тема "преустоиство!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: