Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
silllveto - Майсторица
Това на снимката си го докарал доста равномерно. При мен се получава и разлика в ъглите - щом сменя инструмента.
donio_1 - специалист
Колеги аз скоро ползвах такъв грунд,и даже се сетих да прочета какво пише на тубата :-D .значи 1:1 се разрежда единствено когато мазилка се подготвя за шпакловка,иначе се разрежда 1:4 или 1:5.не се препоръчва за ползване при гипсови материали.
silllveto - Майсторица
В голяма чуденка съм за едното нищо. Искам плочките на бокса да завършват скосено по диагонал, щото иначе не става добре. Размерите на налепеното са 420х210см. Въпросът ми е, къде да скосим - последните две, или последните три плочки? Как ви се вижда по-добре?

Прикачен файл

ABCD0003.JPG
ABCD0003.JPG (20.29 KиБ) Видяна 4861 пъти
NRG7 - специалист
Тези плочки ще ги комбинирате ли с нещо и с какво?
Защото се вижда,че има още място за поставяне,каква е идеята,като цяло няма да е зле да обясниш.:?: И после къде ще се скосят това вие ще си решите,ако сте наясно,какво точно ще добавяте. Пък и добре се вижда,къде е направен опит за скосяване. :?
panalov - специалист
За този вариянт мисли ли сте .
Последните две плочки да се
режат по диагонал.

Прикачен файл

abcd0003_103[1].jpg
abcd0003_103[1].jpg (22.53 KиБ) Видяна 4832 пъти
silllveto - Майсторица
Идеално, мерси! :) Не го бях мислила, но ми се струва по-добрият от моите, защото се режат само 2 плочки и то на еднакви парчета.
:)

Израдвах се прибързано :cry: , много плитко идва. Виж от тази гледна точка, май по-добре съвсем леко да срежем последните две. Кофти обаче е, че едната става триъгълника другата трапец.

Прикачен файл

ABCD0002.JPG
ABCD0002.JPG (15.28 KиБ) Видяна 4820 пъти
panalov - специалист
Може и аз да греша ама виж как се получава с пеинта.
Наредете плочките на сухо и наложете мастар както съм рисувал тук

Прикачен файл

img2[2].jpg
img2[2].jpg (17.98 KиБ) Видяна 4811 пъти
silllveto - Майсторица
Наредете плочките на сухо и наложете мастар както съм рисувал тук
Мерси panalov, точно така ще направим :)
mim - специалист
:-D като моята чупка ли :-D
http://mim.cult.bg/home/dnevna3.jpg

при мен беше по-лесно, защото плочкие са квадрат, изобщо става по-интересно, отколкото 90-градусовите ъгли
silllveto - Майсторица
Нещо такова Мим. Етърва ми също го направи подобно, но с плочки 45х45 комбинирани в различни нюанси на беж и стана мн оргинално. При мен обаче бокса е 555х210см, ограничено до вратата (на снимка 001). И ако го наредим цялото ще стане като една пътека. За това решихме да сложим плочките на 420см като скосим за разкош :lol: Обаче заради размера на греса нещо не става добре и днес мъжът ми отиде на обекта да пробва с мастара, ако не става поне прилично, ще вземем да го оставим правоъгълник и тва е.

Тема "Почна се!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: