• 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
shulio - специалист
Ще ходя за тефлон или тарафталат.Да кажете колко дебел да търся след като винта ми е 22мм.Смисъл каква дебелина може да остане в тънкия край на гайката - после ще си сметна какъв борд да оставя за захващането.
velsi - Почетен майстор
Моя винт е ф12 и гайката ми е ф16, но моята резба е првоугълна и сравнително плитка, 1,1 мм. Сметни си колко ти е дълбока резбата (обикновено коклото е стъпката, толкова е и дълбочината). Виж за всеки сучай в някоя таблица, защото не съм сигурен как беше при трапецовидния профил. Остави поне 3-4 мм да имаш стена и си готов. Но в твоя сучай точно борда ще ти определи дебелината на материала, така че тръгни от там.
shulio - специалист
Целия винт е 22мм значи спокойто в тънката си част гайката може да е 30мм - нали така.Като прибавим и по 10мм борд става 50мм материал за купуване.Верни ли са сметките :)
skartalov - специалист
velsi написа:
Този орел го направи за час и седем минути...
VELSI: Нормалното време за гравирането на този орел е 2-3- мин максимум. Настрой си нещата. Ползвай обикновенни палцови фрези, а ако трябва гравирането да е много тънко, ползвай V-битчета под 90 градуса.
Mascar - специалист
Въпрос към г-н Скарталов :

На снимките на Вашата машина видях, че ползвате две гайки на винт

Имам проблем : В Zapp не мога да си поръчам отделно втора гайка за 20 мм винт. Трябва да поръчвам и парче винт, а това е тъпо.

Мога ли вместо втора гайка да нанижа по-дълъг цилиндър, щото така няма място за зъбно колело и два лагера / общо е само 50 мм/?
Или си изработя втулка и да я хвана насрещно например?
velsi - Почетен майстор
skartalov написа:
VELSI: Нормалното време за гравирането на този орел е 2-3- мин максимум. Настрой си нещата. Ползвай обикновенни палцови фрези, а ако трябва гравирането да е много тънко, ползвай V-битчета под 90 градуса.
В момента на машината за шпиндел е сложен един DREMEL. На него не мога да поставя нищо по-голямо от зъболекарско борче. До сега счупих доста. По-нататък като сложа по-голяма машина ще работя с по-големи инструменти. Както вече писах, за орела съм използвал 0,7 мм инструмент, с 2,3 милиметра опашка, а размера на цялата гравюра е 50 на 50 милиметра. Има линии, които са толкова близо, че дори и при този инструмент се сливат. Любопитно ми е как ще го направиш с V бит под 90 градуса на твоята огромна машина. :) Ако искаш мога да ти пратя DFX файла.
skartalov - специалист
velsi написа:
skartalov написа:
В момента на машината за шпиндел е сложен един DREMEL. На него не мога да поставя нищо по-голямо от зъболекарско борче. До сега счупих доста. По-нататък като сложа по-голяма машина ще работя с по-големи инструменти. Както вече писах, за орела съм използвал 0,7 мм инструмент, с 2,3 милиметра опашка, а размера на цялата гравюра е 50 на 50 милиметра. Има линии, които са толкова близо, че дори и при този инструмент се сливат. Любопитно ми е как ще го направиш с V бит под 90 градуса на твоята огромна машина. :) Ако искаш мога да ти пратя DFX файла.
Прати го да се пробвам.
spotlite@abv.bg
skartalov - специалист
Свилен Стойчев написа:
На снимките на Вашата машина видях, че ползвате две гайки на винт
Няма такова нещо, това е безмисленно.
skartalov - специалист
Това е с размери 70х30 мм и е гравирано с V бит.

Прикачен файл

plstm.jpg
plstm.jpg (189.92 KиБ) Видяна 3008 пъти
Mascar - специалист
Явно аз не съм в час, но тогава какво представлява гайката от фиг. img_8276, която Вие публикувахте от вашата машина /някъде в началото на темата е/
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 547

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: