• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 175
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vanko68 - специалист
Ако се опрем на сметките на Лазар за заложената мощност от 20 Квт и предположим,че в това време котела работи с 8 Квт,тоест на 40%.Като знаем,че 1 Квт с газ излиза 10,5 ст в момента се получава разход от 0,84 лв/ч или 20 лв/денонощие,което идеално се връзва със засичанията ти.Май просто трябва да се примириш с цифрите и да помислиш как да намалиш топлозагубите -рекуператор на вентилацията,топлоизолации и т.н.
LazarGanev - "Велик майстор"
Мамка му - тъкмо щях да цитирам едно мнение и то взе, че изчезна! Все пак 10х, няма да го забравя!
liusien, аз бих направил няколко неща:
- захранващите тръби на магазина, до тройника, да бъдат ф25
- в къщата - до първия радиатор ф25 (или поне ф20), а до втория ф20, на долния етаж - също. Между втория и третия нека да си е ф16
За да се стопли къщата с тези малки радиатори трябва най-малкото да се вдигне температурата на водата, при което може да се наложи притваряне на крановете на радиаторите в магазина - не знам. Това е на първо време, според информацията, която си дал.
liusien - специалист
LazarGanev написа:
Мамка му - тъкмо щях да цитирам едно мнение и то взе, че изчезна! Все пак 10х, няма да го забравя!
liusien, аз бих направил няколко неща:
- захранващите тръби на магазина, до тройника, да бъдат ф25
- в къщата - до първия радиатор ф25 (или поне ф20), а до втория ф20, на долния етаж - също. Между втория и третия нека да си е ф16
За да се стопли къщата с тези малки радиатори трябва най-малкото да се вдигне температурата на водата, при което може да се наложи притваряне на крановете на радиаторите в магазина - не знам. Това е на първо време, според информацията, която си дал.
Лазаре, здравей!
До тройника - добре, а от него отклонението за даден радиатор какъв размер да бъде? Идеята я схванах - след всеки тройник - тръбата да става все по-малка в диаметър, но самите радиатори с каква тръба да ги захраня, има ли значение размера й???
liusien - специалист
Здравейте, момчета! :)
Аз пак с проблема ми... Нещо му стана на котела и не иска да запали. Виках техник от "Рувекс", нещо прави, разглоби котела и накрая коментара беше - Е, при това положение няма да запали! Игра си с някакви електроди, направи настройката на коте ла както е по данните от книжката и го запали. Направи два-три опита и котела се палеше. След като си тръгна не бяха минали 15 минути и жената изпища - НЯМА ТОПЛА ВОДА!!! Гледам - пак същата грешка Е - 04... Обадих му се на техника, но каза, че трябвало да вземе нови електроди!!! Луда работа - да не ви губя повече времето с мойте неволи, а да питам:
Решил съм в понеделник да ходя във "Рувекс" и на място да питам може ли да сменя котела с някой по-малък! Четох препоръките за котела в долния пост....... Какво ще кажете - да питам ли за такъв модел с допълнителен бойлер или да си оставя "стария" двуконтурен котел!!! Ще съм ви признателен за съветите... :thumbs:
ror написа:
ако разкараш котела, е това е най-добре за теб
DE DIETRICH INNOVENS MC 15 (модулация 3.2-14.8kW), http://www.ruvex.bg/data/docs/30_documentation.pdf
Коментара на ror е от 20 януари 2009г.....
2v6 - майстор
liusien написа:
Аз пак с проблема ми... Нещо му стана на котела и не иска да запали. ...
Какво става като включиш котела?
Подава ли искри на електродите?
Пламък изобщо ли не се появява?

Да не се потвърди съмнението ми за високо налягане на газта, особено при топло време :?:
liusien - специалист
2v6 написа:
liusien написа:
Аз пак с проблема ми... Нещо му стана на котела и не иска да запали. ...
Какво става като включиш котела?
Подава ли искри на електродите?
Пламък изобщо ли не се появява?

Да не се потвърди съмнението ми за високо налягане на газта, особено при топло време :?:
Здрасти, 2v6 :)
Два дена си игра техника - сменява електродите, настрои котела да работи на заводски параметри /това първия ден/ а днес отново го извиках, защото като си тръгна вчера 15 мин. по-късно котела отново угасна и показа същата грешка Е-04. Оказа се, че трансформатора за високо напрежение на искрата се е повредил и подаваше напрежение едвам да има наличие на искра. След подмяната му - искрата е мощна и до сега няма проблем! :-D Техника мери налягането на газта. При минимална мощност на котела има налягане 23-24 милибара, при пълна мощност налягането е 18-19 милибара... :? Това е...
2v6 - майстор
liusien написа:
...Техника мери налягането на газта. При минимална мощност на котела има налягане 23-24 милибара, при пълна мощност налягането е 18-19 милибара... :? Това е...
А мери ли го без да работи котела?
Сега пламъка какъв е?
liusien - специалист
Здрасти, 2v6! :)
Не е мерил налягането без да гори котела. А колкото до пламъка - не знам, не съм го гледал. Човека ми каза щом е във заводските параметри - повече нямало какво да прави. И отново го молих да намали пламъка - котела да харчи по-малко газ, но изобщо не искА да чуе. Щяла да стане много бедна горивната смес и нямало да може да запали котела... Питах го за котела за който ror беше писал и дал съвет. Първия ден ме "успиваше" техника, че с такава малка мощност не продавали котли от "Рувекс"! Като дойде на следващия ден му показвам разпечатката от Интернет и почна да се "гъне" - ма тия котли са само по заявка, сега нямали такива, били много по-скъпи от моя.... Нещо ме премятат, май... Питах го дали може да направя смяна на двуконтурния ми котел с този на ror който е едноконтурен + бойлер. Започнаха едни уговорки колко скъп е бил по-слабия котел :shock: Аз пък се зачудих - хем е по-слаб откъм мощност - 15/15 киловата, едноконтурен е и да е по-скъп?????? Не ми се вярва...
2v6, ако ти се занимава - върни се една - две страници назад, виж някакви скици съм рисувал на парното в къщи. Описал съм и радиаторите... Този котел - 15/15 киловата дали ще има силата да направи топло навсякъде, като имаш пред вид, че ще се топли не повече от 100 кв. метра? Не ми се смята кубатурата, извинявай. Питам за да съм сигурен ако отида в "Рувекс" - дали ще ми направят смяна на котела?! Това само при положение, че по-слабия котел е и по-евтин... Изобщо - моля те, дай някакъв съвет!
2v6 - майстор
liusien написа:
...
2v6, ако ти се занимава - върни се една - две страници назад, виж някакви скици съм рисувал на парното в къщи. Описал съм и радиаторите... Този котел - 15/15 киловата дали ще има силата да направи топло навсякъде, като имаш пред вид, че ще се топли не повече от 100 кв. метра? Не ми се смята кубатурата, извинявай. Питам за да съм сигурен ако отида в "Рувекс" - дали ще ми направят смяна на котела?! Това само при положение, че по-слабия котел е и по-евтин... Изобщо - моля те, дай някакъв съвет!
Колко от нещата казани досега са направени :?:
ror - специалист
liusien , какъв е проблема, като е по скъп имат интерес, друг е въпроса че трябва да си пробутат двуконтурните (какъвто не бих взел никога), 15кВ ще стигнат и за 200м2 освен ако не грееш неостъклена тераса :-D
Аз също имам заведение, за тъговската зала имам изчислени 14кВ за 120м2 на височина 3.2м- 384м3 при наистина активна вентилация. Ама за тия работи се пита консултант-проектант в офиса на Рувекс, не продавачите в шоурума и не монтажници. Всяка жаба да си знае гьола!!!
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 175

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: