Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Matchless - специалист
Пробвайте да скосите на 4 плочки.При тези размери така ще се получи 45 градуса и може би ще стои добре.
silllveto - Майсторица
Мач, ако го направим така лепеното от горната страна ще стане 300см. Под ъгъл 45гр беше замислено, на три плочки и като форма ми се вижда най-добре, но остават различни по форма нарязани плочки и е грозно (снимка 2)
На снимка 1 е вариянтът, който ми предложи Паналов, харесва ми, но е плитко скосяването.
На снимка 3 е вариянтът, който ни предлага майсторът.
А мъжът ми вика да ги наредим до края на стената :?

Прикачен файл

3.JPG
3.JPG (18.59 KиБ) Видяна 4800 пъти

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (16.25 KиБ) Видяна 4800 пъти

Прикачен файл

2.JPG
2.JPG (18.7 KиБ) Видяна 4800 пъти
panalov - специалист
Ако на две плочки ти се вижда малко скосяването ,пробвай на три плочки.
Може би така наистина стои по добре.

Ето още един вариянт ,тук изрязаните плочко са 2х2 еднакви

Прикачен файл

img2[2].jpg
img2[2].jpg (21.67 KиБ) Видяна 4777 пъти

Прикачен файл

img2[2].jpg
img2[2].jpg (17.66 KиБ) Видяна 4790 пъти
Matchless - специалист
Изкушавам се да напиша една дълга теория за възприятията,но само ще подразня ,а ако не това то ще объркам някой:)Пък и в крайна сметка не става дума за нещо решаващо.Ще напиша предложение как да погледнеш на нещата,изборът си остава твой.Сега формата е такава,но в последствие ще има и мебели преполагам плътно към стените,с тях помещението ще изглежда с различна форма.Снимките също подлъгват защото са снимани под ъгъл и неможе да се добие реална представа за формата.Ако другата част от помещението е с различен цвят плочки,то окото приема линията между двата цвята за доминантен ориентир и си създава мислова координатна система,като фугите остават на заден план.Общо взето може и дъга с радиус по желание да се направи и пак да се окаже ,че стои добре.И един съвет-налагай направо плочки на диагонал вместо мастар за проба.:)
silllveto - Майсторица
Мерси за отговорите. :)
Паналов, и тези вариянти ги обмислях. Първият не е добре, защото дълбочината в най-тясната част ще е само 90см. Второто го пробвах на снимката, там по-късата от двете дълги линии става само 240см.
Мач, много си прав и това съм го обмислила. Това е кухня, 60см са скрити. Виж при фугирането не знам какво ще стане, може да не е очевадна разликата във рязяните форми. Но пък фугите са цели 2мм, а аз исках без, но греса, въпреки че е калиброван е китайски.
Плочките ще граничат с ламинат, но като му дойде времето ще ви притеснявам пак :-D

Прикачен файл

ABCD0002.JPG
ABCD0002.JPG (26.19 KиБ) Видяна 4758 пъти
silllveto - Майсторица
Благодаря на всички за идеите :) В крайна сметка наредихме плочките до края...
Но пък на една къса диагонална стеничка изведохме ток за аплик и нея и една колонка (или комин, не знам) решихме да облицоваме с грес имитиращ камък. Взехме един испански 45лв с размери 15х45см.
Е по-криви плочки не бях виждала. Имаха разлики в размера до 5 мм (!?), бяха като лодки, при поставяне една до друга в средата се отваряше фуга ок 2 мм (на снимката. Майсторът категорично отказа да ги реди. Върнахме ги :cry: Откъде да намеря нещо подобно евтино приличащо на скъпо :wink: Харесах едни, ама чак в Ловеч.

Прикачен файл

Изображение038.jpg
това са 4 плочки 15х45см
Изображение038.jpg (26.32 KиБ) Видяна 4486 пъти

Прикачен файл

Изображение041.jpg
фугата
Изображение041.jpg (23.68 KиБ) Видяна 4486 пъти
mim - специалист
изкуствен камък няма ли да замести този грес
emil_v r - майстор
Как не видях по- рано да те агитирам за елипса , или окръжност .

Колкото кухни сме правили , всички клиенти съм ги зарибил с част от елипса , двуфокусна :evil:
Прайм секви елипси , остри , кръгли... паркетът по нея и лайсната се огъва .
Изрежи я и сега на место с флекса ако не е късно.
silllveto - Майсторица
:) Емо, благодарско. Но късно е... налепено и платено.
Мим, нямам никви претенции за тва изкуствено ли ще е или не. То като се замисля, както вървят цените нагоре, камъкът остана най-евтин :? Това от снимката на първа страница май е някакъв варовик и е 48лв.

Тема "Почна се!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: