Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
biv
здравейте. видяхме се в чудо с ето тази прахово боядисана врата. http://doors-bg.com/imgm.php?mw=150&mh= ... _02_1_.jpg
изшкурихме я малко, и минахме с бял авто емайл лак. горе долу стана, останаха дупки които решихме че на втората ръка ще се оправят. (боядисваме с компресор) проблема дойде като тръгнахме да минаваме втория път. може би грешката ни беше че пак ударихме една шкурка и така надраскахме боята, когато минахме с пистолета на много места се набръчка. днес цял ден сваляме тая бяла боя :) някой има ли идея къде точно сме сбъркали, може би за тази основа трябва друга боя или знам ли. утре мислим да шкурим пак цял ден за да свалим колкото можем повече от праховото, после да минаваме с грунд и пак същата боя.
идеи :?:

предварително благодарим :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
На първа ръка не ви се е надигнало. А втората ръка вдига/набръчква първата. Не мисля прахово боядисаната основа да има пръст в тая работа. Не е ли така?
И каква е бялата боя?

Стана ми любопитно докато разглеждах каталога в сайта. Защо решихте, че вратата е прахово боядисана?
biv
n_a написа:
На първа ръка не ви се е надигнало. А втората ръка вдига/набръчква първата. Не мисля прахово боядисаната основа да има пръст в тая работа. Не е ли така?
И каква е бялата боя?
е тази.. http://www.orgachim.bg/index.php?locati ... 16&start=0
вратата ще е отвън и сигурно няколко месеца няма да има навес та трябва да държи
Spokoiniq - майстор
Втората вдига първата защото няма някакъв грунд, фюлер, което да се хване на праховата.Като цяло е абсурд това дето сте направили щом ще седи навън тая врата...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Понеже съм връзкар, на оргахим сайтът никога не ми се отваря.
Имах на няколко пъти проблеми с оргахимски "блажни" бои.
Включително и набръчкване на основата, но тя беше някакво фолио.
Сигурни сте, че вашата врата е прахово боядисана?
biv
n_a написа:
Понеже съм връзкар, на оргахим сайтът никога не ми се отваря.
Имах на няколко пъти проблеми с оргахимски "блажни" бои.
Включително и набръчкване на основата, но тя беше някакво фолио.
Сигурни сте, че вашата врата е прахово боядисана?
по спецификация би трябвало да е прахово, така пише поне.

може би да пробваме не с алкидна а нитроцелулозна?
biv
Spokoiniq написа:
Втората вдига първата защото няма някакъв грунд, фюлер, което да се хване на праховата.Като цяло е абсурд това дето сте направили щом ще седи навън тая врата...
трябваше да грундираме, да. :rolleyes:
bisplus - специалист
Ако се е получила здрава основа може да зашкурите неравностите, да пръснете с шприц кит да ошкурите и след това с боя на полериотанова основа с втвърдител.
detelin - специалист
нали знаете какво епрахово бойдисване ....електтростатично. боята полепва и после се разтапя по изделието и се получава покритие от няколко микрона зависи от изделието ама покритието е като пласмаса направо едвали сте виждали алуминиева дограма боидисана а те се боидисват прахово . ислед импенгриране и полагане на друг вид боя след извесно време пак ще почне да се повдига .

Тема "проблем с пребоядисване на метална врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: