• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
maddoktor - специалист
гледах моят мултицет - при мерене на Hz напрежението трябва да е до 100 V RMS иначе може да даде фира.
kolaborator - специалист
Милен написа:
И по внимателно като го ръгаш в контакта :lol:
Тия китайски ментаци нямат никакви защити. Ако уреда е включен на ток и мериш кво ти дава ЕОН ще стане късо и се стапя едната сонда и уреда също заминава. Ако е на съпротивление и го ръгнеш в контакта фоеверки няма да има но пак ще му изгори електрониката.

Ако ми посочиш швеѝцарски ще се радвам!А какъвто и да е в контакта ефекта е същия!

п.п.Уреда не е китаѝски междо другото,а е правен в Гърция!
Johny - майстор
ELEMENTAL написа:
Много е просто- няма компенсация на студения край на термодвойката.Да не говорим, че се ползват и калпави ОУ-та (TL062).
П.С.Честотомера е реализиран с таймер 555 тъй, че за точност не може да се говори.
Просто е, когато го знаеш. Освен това тех. подробности не решават проблема с функционалността - върши работа или става да се снимаш с него.
kolaborator - специалист
Johny написа:
Долу по средата имаш честота 20kHz и С-градуси Целзий. Само дето много не им вярвай на тези показания, колкото за справка става. На скоро на един съсед му обяснявах подобен уред и ми измери 42 градуса температура на тялото..... :lol: :lol: :lol:

Значи като на този уред е так викаш"Всички са маскари"а? :?
Johny - майстор
Абе вие за 20лв. калинки ли искате?
Това са показващи уреди в този ценови диапазон и клас на точност. За целите, които се използват, са прекрасни.
Моят Tektronix навремето струваше 2400$/не съм ги давал аз/.
kolaborator - специалист
Johny написа:
Абе вие за 20лв. калинки ли искате?
Това са показващи уреди в този ценови диапазон и клас на точност. За целите, които се използват, са прекрасни.
Моят Tektronix навремето струваше 2400$/не съм ги давал аз/.

Първо уреда не е 20лв,разбирач и второ не съм те питал за качеството на уреда,заглавието ясно посочва темата на коментара! :idea:

п.п.Та и по повечето сервизи измервателните уреди не са по-различни! :idea:
bobykafe - специалист
Не се карайте за глупости.
Цената не е толкова определяща- колегата ми има Fluke ама отдавна не показва вярно :lol:
Измерване на честота- превключваш на Hz и сондите ги забучваш черната на COM, червената на V, mA
Напрежението на измерваната честота не трябва да надвишава указаната стойност в книжката.
Измерване на температура- със сонда, включена долу вдясно в специалната дупка, обозначена TEMP - включването има значение за плюс и минус. Без сонда ще изкара приблизителната температура на уреда. За точност няма да говорим.
kolaborator - специалист
bobykafe написа:
Не се карайте за глупости.
Цената не е толкова определяща- колегата ми има Fluke ама отдавна не показва вярно :lol:
Измерване на честота- превключваш на Hz и сондите ги забучваш черната на COM, червената на V, mA
Напрежението на измерваната честота не трябва да надвишава указаната стойност в книжката.
Измерване на температура- със сонда, включена долу вдясно в специалната дупка, обозначена TEMP - включването има значение за плюс и минус. Без сонда ще изкара приблизителната температура на уреда. За точност няма да говорим.

Благодаря за инфо-то,но това за +,– на температурата не съм много съгласен,отворих входната букса и там са 2 проводника само ,които в края са свързани в обща точка ,така че както и да се върти е все тая според мен!А ми се струва,че наѝ евтиният уред за 10лв.би ми вършил не по-зле същата работа,е малко по-неточно може би,но не е задължително да е точно така!
bobykafe - специалист
Това, което си разглобил се нарича термодвойка и ИМА значение как се свързва, освен ако е терморезистор, но повечето са с термодвойки, дори и евтините по 10-15 лева.
ELEMENTAL - специалист
При всички видове мултицети термодвойката се явява паралелно свързана на диод (обикновено добрия стар 1N4007).Той се използва като термосензор, когато не е включена термодвойката.Поради факта, че няма компенсация на студения край на термодвойката, измерването на ниски температури е съпроводено със сериозна грешка (няколко градуса).Повечето мултицети използват К-термодвойка (Ni-CrNi).Поради наличието на никел (който е феромагнетик) характеристиката на термодвойката не е линейна.При температури над 350'С резултатното ЕДН за 1'С намалява.Тъй като мултицетите не компенсират тази разлика - резултата е отново внасяне на грешка при измерването.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за мултицет." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: