Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Здравейте, кажете ми, ако знаете има ли начин да се подхрани източна туя та да не покафенява през зимата, преди две седмици засадихме 80храста които ще образуват жив плет след година-две, но не ми харесва това покафеняване. Предполагам, че би трябвало да има някакво решение /в пръста около храста или листно/
Благодаря Ви предварително!
ELEMENTAL - специалист
Като казваш покафеняване-покафеняване на краищата на листата или на клоните имаш в предвид?
Ето ти няколко съвета за отглеждането на туя.
Поливай туите на 2-3 дни през лятото и веднъж седмично през еснта и пролетта.През зимата поливай при нужда за да не направиш туята на растителни сладоледи на клечка.Тори я в началото веднъж на 2 седмици а след като поизрасне веднъж на 1 месец.Използвай комбинирана минерална тор за цветя или тор от калифорнийски червей.Наблюдавай състоянието на туите и ако се появи проблем променяй количеството тор и вода.Ако туите са едногодишни трябва да са на топло през зимата иначе може да измръзнат ако има големи застудявания.Някои видове туя не издържат много дълго на горещини затова внимавай и през лятото.javascript:emoticon(':)')
Smile
firebrand - специалист
Това с покафеняването според мен е съвсем нормално ,особенно при по младите растения.-
ELEMENTAL - специалист
Абе, не е много нормално ама пак казвам , че ако са малки явно студа нещо ги е поразвалил.Е, едва ли е нещо сериозно.
kocetoo - специалист
Може да покафенеят и от много силно слънце след присаждане от сенчесто на слънчевол място - нормално е

Тема "Туя!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: