• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
vpetrovbg - напреднал
Здравейте! Имам една врата на терасата, която е дървена и има образувала се фуга дълга около 300мм и широка около 5мм. Искам да я запълня с нещо, което ще държи на слънце и атмосферни влияния. Мисля да използвам полиуретанов уплътнител в опаковки като силикона, понеже съм запълвал фуги на терасата с такъв и ми се струва здрав, а и може да се боядисва. Очаквам други ваши идеи, за което ви благодаря предварително!
miroslav_kn - специалист
Има си китове за дърво. Ходи до някой специализирзн магазин и питай.
housedoktor - майстор
Само с акрилен кит в тубички.(има и цветни)Обикновенният ще се нацепи при разширението.
plamenhar - специалист
Най добре би било да се запълни пак с дърво,ако има дълбочина.
После кит.
housedoktor - майстор
Предполагам,че е цепнатина между панелите.Ако е така ,то там има леко движение
vpetrovbg - напреднал
housedoktor написа:
Предполагам,че е цепнатина между панелите.Ако е така ,то там има леко движение
Точно така, затова трябва да е малко еластично. А кита за дърво се пука и въобще не е траен!
griffin - майстор
Колега фугата между касата и вратата ли или между касата и стената, полиуретан става мажду касата и стената, ако не може да заковеш една тънка летвичка ако го позволява мястото и после китваш и боядисваш отгоре. Ако е по малко или няма място може само с кит да го направиш но си вземи има един гръцки кит(сори но не сам запомнил марка но 100-на грама бяха към 2,5 лв ) той е водоразтворим и е с цвят на дървото, нямам идея от какво е направен но при нас кучето беше изгризало тия лайсни които са на касата на външната врата и с няколко полагания на кит и шкурене(трябва да нанасяш тънки пластове) и няколко ръце лак вратата си е като нова :-).

Не вземай от тоя белия кит който продават по повечето железарии и бил универсален, по евтин е обаче се пука.
housedoktor - майстор
Използвай акрилен кит на Den Braven-модел U1000 май беше.Ако ти се налага цветен-има на Titan и едни испански-те са еластични и здрави.Заглади с пръст,леко навлажнен със сапунена вода.Ето тук съм ползвал кафяв акрилен за прикриване на фугата

Прикачен файл

S6300823_hf (Small).JPG
S6300823_hf (Small).JPG (15.78 KиБ) Видяна 8469 пъти
vpetrovbg - напреднал
housedoktor написа:
Използвай акрилен кит на Den Braven-модел U1000 май беше.
А той, като е акрилен търпи ли боядисване?
Фугата е на самата врата, тъй като е направена от няколко дървени панели снадени един с друг.
housedoktor - майстор
Да разбира се,без прблем, но изчакай няколко дена да засъхне напълно.Ако го боядисаш пресен,се появяват микро пукнатинки
  • 1
  • 2

Тема "Запълване на фуга в дървена врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: