Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
rainheart - напреднал
sspoko, вече съм се свързал с тях и съм изчел всичко ;)
Идеята ми беше за странични съвети и мнения.
sspoko - специалист
А мислил ли си щом е за за малки серий да пробваш с текстилно фолио става наистина здраво и качествено?
Работя с трансфери от поне 5-6год( около 5000-6000 бр на година ). и нямам никакви проблеми с цепене, падане и т.н., такива проблеми има за трансфери от фото хартия или от евтините турски щампи или ако са лепени с калпава машина или с ютия, аз ползвам предимно гръцки и бълг, надувни и няма проблеми но са по скъпи от другите напр. една гръцка голяма щампа е около 2.6-3лв.
sspoko - специалист
zaza12 я пусни малко повече инфо за тези щампи и от къде ги взимаш ако разбира се не е фирмена тайна?
За БГ виж на търсачката "Мегапринт", гръцките ми изпращат каталог и ми ги доставя мой приятел който пътува натам, но реално аз си знам горе- долу потреблението за сезон и с едно голямо зареждане и едно малко после си решавам проблема, иначе щампи има и в Хасково които са най евтините и най проблемни мисля че фирмата е Ели 92. Един съсет ако се захващаш внимавай каква преса вземаш количеството брак е обратно пропорционално на цената на пресата никога българска.
УСПЕХ.
rainheart - напреднал
От един друг форум дадоха идея за комбинация сублимационни мастила + термо преса, а не трансферна хартия на лазерен принтер + преса. Сублимационните мастила се изпарявали и попивали доста добре!?
LKK - специалист
Сублимационните мастила се възприемат само от полиестерни тъкани. Върху памук нища не става!
rainheart - напреднал
LKK написа:
Сублимационните мастила се възприемат само от полиестерни тъкани. Върху памук нища не става!
?
Други предложения и разяснения, защо не става?
LKK - специалист
Сублимацията е процес, при който нагрятата до над 170 градуса молекула на полиестера разгъва молекулярната си решетка е приема сублимационното багрило. След изстиване, тя се връща в нормалното си състояние, като багрилото остава в структурата и. Накратко поинтересувай се за механизма на сублимационният трансфер.
кака Лара - специалист
Да, сублимационните стават единствено за полиестер и др. изкуствени материи. Пигментни мастила ти трябват за памучни тениски, можеш да ги ползваш с мастиленоструен принтер и система за мастила. В комбинация с преса, ще ти свършат работа при такава производителност. Хартията е по-особена, мога да проверя точното наименование, Инктек мисля,че имат такава.
Има обаче едно но - имай предвид, че принтера ще го ползваш като консуматив. Мастилата са по-гъсти от нормалните мастила за печат върху хартия и неминуемо водят до запушване на дюзите/главата още преди да е изтекла гаранцията на принтера. Някои сервизи броят почистването за гаранционно, други - не.

Тема "Текстилен печат - оборудване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: