Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Master_Kenobi - V.I.P.
Чупенето на костилки от кайсии не е леко и приятно занимание, а удоволствието от консумирането на ядките е съмнително...
Но задачката ме замисли, а не ми хрумва никаква свежа идея, така че - помагайте. :)

Как да се натрошат около 20 кг. кайсиеви костилки? :?
Чупенето една по една с чук :shock: отпада като вариант, тъй като един килограм съдържа около 350-360 костилки.
Търси се някаква проста "механизация" или друго решение.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Да ти издам силистренската тайна. Нооо там е за големи и постоянни количества.
Нещо като гроздомелачка - нещо като изтисквачка за пране. Пускат костилките между двата валяка, а после баба и дядо на седянката требят ядките
Всеки детайл е важен - разстоянието между валяците и ченетата на баба и дядо. Това си е бизнес, все пак.
Justy - майстор
Баба и дядо са валяците - така ли да разбирам :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
20-30кг костилки не е много, зависи колко бързаш. Направи "легло" за костилката и тогава с чука ще отхвърляш много работа.
emil_v r - майстор
Justy написа:
Не разбираш.
Дедо е чук , баба - наковалня :lцl: , кофти е само като и пада чеенето.

Яз ги чупя със скоростта с която трима човека ги ядат , чрез едни криви спец. клещи , от комплектите " гидоре " .
Прецизно е не смазва ядката , мога даги снимам , ако не се сещаш.
Justy - майстор
emil_v r написа:
Justy написа:
Не разбираш.
Дедо е чук , баба - наковалня :lцl: , кофти е само като и пада чеенето.

Яз ги чупя със скоростта с която трима човека ги ядат , чрез едни криви спец. клещи , от комплектите " гидоре " .
Прецизно е не смазва ядката , мога даги снимам , ако не се сещаш.
Това е тривиално решение - очаквах нова поза :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Що се държите се едно е петък вечер :lol: . У силистренско костилкотрошачката си е на селото. Като казана за ракията. А на баба и дедо като ги курдисате да чистят ядките, им зимате чейнетата. Да няма фира.
Аз си имам "камък" за трошене. От материал като жълтите павета, ама лиляв. Ц една много специална вдлъбнатина. Няма да казвам на какво прилича. Костилката си ляга ма точния ръб в тази вдлъбнатина, с един удар я сцепвам (Господи, пак некакви алюзии) и зимам следващата. Скоростта си ми е добра. Удоволствието е като при дартс, ама без разхождането до мишената.
"И да знаете какъв е кеф като не си уцеля пръста!"
emil_v r - майстор
Айде стига с еротиката , направо ме фана секса :evil:
Каква е тая длабка ?

Ай по- сериозно моля :evil:
Master_Kenobi - V.I.P.
Е, ясно... Нема кой да се занимава с костилотрошачка. Явно чукане или гедорене :-D му е майката.
Аз се чудя що човека дето ме пита, до сега всяка година ги е хвърлял... :(
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Е, как бе! Аз ти рекох принципа. Ти си решаваш за толкивка количество да се прави ли трошачка.

Тема "Костилки от кайсии" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: