• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
vlad0 написа:
............
P.S. Много си лоша! Спри да размахваш пръст във всяка тема!
Ми след в контролирана среда максималното количество риба е една трета от обема на водата Пиша абсолютно отговорно и сериозно! :|
Master_Kenobi - V.I.P.
Не си писал къде е басейна. А нещо ми се върти из главата, че в профила на nik1357 пишеше Пловдив преди дни. Е, няма да хване 20 санта лед!
Дори и да има този проблем, ледената кора в сравнително малкия басейн може да се разбива. Нали е нещо като "промишлено" производство, ще иска грижи.

П.П. vlad0, той мисли да го аерира с кислород и да топи найлонови торбички за да направи облицовката на басейна :lol: ти за някакво замръзване го мислиш. :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Бъзън. Русенско. Остави го мечтателя. Сега си теоретизираме.
"контролирана среда" не предполага замръзване. То не става с четене "на парче" и обсъждане чул-недочел.
Аз че се бъзикам е ясно. Ама не е безпочвено.
vlad0 - специалист
Басеинчето за което говоря е в София, а това на колегата не в Пловдив а и в Сандански да е пак ще замръзне. А тая работа с аерирането и найлоните е пълна глупост. За пример платеното гьолче на Панчарево е доста по голямо, едва ли рибата вътре е 2/3, цяла зима маркуча го облива от едната страна за да не замръзне и пак съм виждал риби да плуват като ошашавени от горе щото не им стига кислород.
Master_Kenobi - V.I.P.
vlad0 написа:
...А тая работа с аерирането и найлоните е пълна глупост...
Точно, де! За тва говорим! :-D Кво го мислиш за замръзването тогава. :-D
niki_sap - специалист
Найлонови торбички? А змислял ли си се, че това е нещо което се отглежда за да се яде и съответно средата му трябва да е достатъчно чиста? Убеден съм, че има стандарти, по които да се отглеждат риби, с малко търсене и питане ще можеш да ги откриеш, но не си прави екперименти с разтопени найлонови торбички ??!??!
masterrichi - специалист
Приятелю най добре ще да направиш ископа полегат и да си купиш мошама направи го на няколко нива като направиш в средата дупки по 2 метра за да могат рибите да зимуват,и се откажи от шарани за угояване щото езероти ще е около 50м3 там можеш да пуснеш не повече от 100бр.които трудно ще наддадът и ще станат мазни.Мой съвет е да развъждаш японски шарани (кои).трябват ти около 3 женски и 6-7 мъжкаря.За 3 години достигат полова зрялост и си хвърлят хайвера.едномесечните шаранчета вървят на пазара по 5 лева бройката. Виж моето езерце http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=15636

Прикачен файл

koi.jpg
koi.jpg (46.95 KиБ) Видяна 8501 пъти
Бай Член - специалист
nik1357 написа:
контролирана среда максималното количество риба е една трета от обема на водата.Значи максимума е 8х4х1.5 =48 кубика вода -16 тона риба!
Нещо не ми излиза на мен таз математика. В басейнче 8х4 метра да изкараш 16 ТОНА!!! риба.
masterrichi - специалист
За шарановите риби за да наддавът нормално съотношението е 500/700броя на декар и то ако се хранят по веднъж на ден,казвам ти го от опит в моето езерце което е 15м3 в началото бях пуснал 10 огледални унгарски шаранчета ядоха като прасета и за 2 години най голямото беше около 300гр.Бяха толкова мазни че не ставаха за ядене.А ти това което си го мислиш е практически невъзможно всичко ще ти измре от задушаване.ПО добре развъждай декоративни рибки(златни рибки, кои,шибунки).
Стефан - майстор
Бай Член написа:
nik1357 написа:
контролирана среда максималното количество риба е една трета от обема на водата.Значи максимума е 8х4х1.5 =48 кубика вода -16 тона риба!
Нещо не ми излиза на мен таз математика. В басейнче 8х4 метра да изкараш 16 ТОНА!!! риба.
Това е възможно само ако 90% от рибата излиза да пасе по поляната наоколо :lol: Даже и повече %ти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "басейн-рибарник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: